Ambasador SAD Kajl Skat čestitao Vučiću otvaranje poglavlja 23 i 24! (FOTO)

Američki ambasador je istakao i značaj postojeće saradnje dveju zemalja i programa američke podrške srpskim institucijama u uvođenju viših standarda u toj oblasti, kao i u borbi protiv korupcije, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima

  • 50

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora SAD Kajla Skata, koji mu je čestitao na odluci Evropske unije da Srbiji otvori poglavlja 23 i 24 u pristupnim pregovorima, naglasivši da će rad na unapređenju vladavine prava imati značaj i za stvaranje boljih uslova za strane investitore.

KURC POTVRDIO: Hrvatska odustala od blokade poglavlja

Američki ambasador je istakao i značaj postojeće saradnje dveju zemalja i programa američke podrške srpskim institucijama u uvođenju viših standarda u toj oblasti, kao i u borbi protiv korupcije, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

SRBIJA DOBILA ZELENO SVETLO: Otvaranje poglavlja - 19. JULA!

Premijer Vučić naglasio je opredeljenost da Vlada Srbije nastavi započete reforme i pokrene nove, sa željom da građani osete ekonomsku stabilnost i napredak.

SRBIJA JE ZA SAD SIDRO STABILNOSTI U REGIONU! Nikolić razgovarao sa američkim ambasadorom

Američki ambasador uručio je pismo savetnika predsednika SAD za nacionalnu bezbednost Suzan Rajs, u kojem je zahvalila premijeru Srbije za ratifikaciju amandmana na Konvenciju o fizičkoj zaštiti nuklearnih materijala.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Kako se kaže u pismu, zahvaljujući Srbiji i drugim zemaljama koje su ga podržale, amandman je stupio na snagu, šaljući jasnu poruku o važnosti nuklearne bezbednosti u svetu.

Evo kako je Merkelova "pritisla" Hrvate da otvore poglavlja Srbiji!

Dvojica sagovornika razmotrili su situaciju u regionu i naglasili značaj očuvanja regionalne stabilnosti kojoj Srbija želi da doprinese dobrim odnosima sa okruženjem.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Premijer Vučić i ambasador Skat razgovarali su i o značaju predstojeće posete pomoćnika američkog državnog sekretara Viktorije Nuland za bilateralne odnose Srbije i SAD, navedeno je u saopštenju.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Intro

    7. jul 2016 | 19:23

    Treba da budemo ponosni na ono što smo ostvarili za napredak naše države. Ko odibrava ili ne, manje je bitno

  • mara

    7. jul 2016 | 18:45

    Lep gest. Vucic je to i zasluzio.

  • Boban

    7. jul 2016 | 18:22

    Zahvaljujemo na cestitkama, ali se pitam da li su zelje iskrene. Verujem da im bas i ne odgovara uspeh Srpskog lidera.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA