≫ 

VRAČAR KONAČNO DOBIO PREDSEDNIKA: Milan Nedeljković će voditi ovu beogradsku opštinu! (FOTO)

Nedeljković je uoči glasanja kazao da će njegova vrata biti otvorena za sve građane Vračara, istakavši da je ta opština zajednička kuća koju će zajedno nastaviti da grade

  • 11

Redovni profesor Medicinskog fakulteta u Beogradu dr Milan Nedeljković (SNS) izabran je večeras za novog predsednika opštine Vračar, a za njegovog zamenika Radmila Sarić (SPS).

Ovo je kandidat SNS za predsednika opštine Vračar! (FOTO)

Za njega je glasalo 23 od ukupno 45 odbornika.

Vlast na Vračaru čine SNS, SPS, LDP i DSS, a DS je posle više od dve decenije izgubila vlast u toj opštini.

Nedeljković je uoči glasanja kazao da će njegova vrata biti otvorena za sve građane Vračara, istakavši da je ta opština zajednička kuća koju će zajedno nastaviti da grade.

POTPISAN KOALICIONI SPORAZUM NA VRAČARU: SNS, SPS, DSS i LDP formiraju većinu!

- Za mene je ovo velika čast, posao ću obavljati u skladu sa zakonom i u interesu građana Vračara. Moja vrata će uvek biti otvorena, jer želim snažno učešće građana u vlasti - rekao je Nedeljković.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

On je poručio da će ući u svaki ulaz, da će slušati ljude i rešavati njihove probleme, jer, kako je kazao, predsednik opštine ne treba da sedi u kancelariji. Što se najstarijih tiče, imaće i organizovane aktivnosti, najavio je on. Posebno je naglasio da ga ne interesuju međupartijske razlike već saradnja.

Lista "Vračar Slobodno" pozvala je Nedeljkovića da povuče svoju kandidaturu jer, kako su naveli, to nije volja građana Vračara.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Branimir Kuzmanović se kritički osvrnuo na njegov izbor, dodavši da će se jednog dana ispitati krivično delo, trgovina uticajem, aludirajući na situaciju u kojoj su pojedini odbornici sa te liste podržali predloge SNS.

GRUPKOVIĆ: DS mora da pristane na kompromis

Inače, tokom sednice saopšteno je da će novu odborničku grupu u SO Vračar činiti Mihailo Grupković (LDP), Marko Mandić, bivši član Levice Srbije i Mirjana Mitrović (SDPS).

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Reagujući na kritike upućene većini, odbornik SNS Nikola Selaković predložio je "kritičarima" da se manu frustracija i priča o ostavljenoj devojci, podsetivši ih da su sami birali svoje odbornike. On je poručio Nedeljkoviću da će imati podršku svih nivoa vlasti, beogradske i republičke.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Šef odborničke grupe SNS Uglješa Mrdić kazao je da o Nedeljkoviću dovoljno govori biografija, a da SNS i koalicioni partneri imaju tim za Vračar.

- Upotrebiću slogan jedne odborničke grupe Dosta je bilo - dosta je bilo da na čelu Vračara bude neko bez fakulteta. Što se tiče podrške Nedeljkovića, iza njega stoji većina. Lista govori da SNS ima odlične kadrove, profesore, vrhunske sportiste, to je garancija da mi imamo tim koji će da radi za sve građane Vračara - rekao je Mrdić.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Tokom sednice, za zamenika predsednika skupštine opštine Vračar izabran je Slobodan Rebić (PUPS), Svetlana Raosavljević Gvozdenov za zamenika sekretara (SPS), a izabrano je i devetočlano opštinsko veće.

U opštinskom veću nalaze se Dejan Ribać, Rajko Tanasijević, Biljana Luković, Jovan Hadži Ðokić, Dušan Kovačević, Mirjana Mitrović, Dragi Lukić, Nataša Mijatović i Rajko Mitić.

Pogledajte najvažnije vesti dana:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tanja

    9. jul 2016 | 02:41

    Sramota. LDP je pokazao da ono sto svi znamo da jeste, ali DSS...fa im nije bilo DJB i DS ne bi ni cenzus presli na drzavnom nivou a tu suruju sa SNS. Sramota velika za sve stranke na vlasti.

  • sever

    9. jul 2016 | 10:12

    Hvala ti Cedo na izdaji, a od DSS se to i ocekivalo.

  • Milos

    9. jul 2016 | 03:06

    Au koji prazilluk

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA