Evropska komisija Srbiji odobrila PRVIH 39,7 miliona evra pristupne pomoći

Sredstva su namenjena realizaciji projekata u oblastima reforme pravosuđa i unutrašnjih poslova kao i projekata koji doprinose procesu pregovora i usklađivanja sa propisima EU

  • 8

Predstavnici Vlade Srbije i Evropske komisije potpisali su danas finansijski sporazum kojim se Srbiji odobrava prvih 39,7 milion evra pristupne pomoći (IPA II) za 2015. godinu, od ukupno 196,6 milion evra.

Evropska komisija pokrenula istragu protiv Srbije

U narednom periodu biće potpisana još dva finansijska sporazuma u iznosu od 80 miliona evra i 76,9 miliona evra.

Sporazum su potpisali ministarka za evropske integracije i nacionalni IPA koordinator Jadranka Joksimović i direktor u Generalnom direktoratu za susedsku politiku i pregovore o proširenju Ketrin Vent.

Davenport: EU snažno podržava srpsku vladu u nastavku reformi

Kako je saopšteno oz Vlade Srbije, sredstva su namenjena realizaciji projekata u oblastima reforme pravosuđa i unutrašnjih poslova kao i projekata koji doprinose procesu pregovora i usklađivanja sa propisima EU.

Foto-ilustracija: Profimedia/Corbis Foto-ilustracija: Profimedia/Corbis

Evropska komisija s nestrpljenjem iščekuje otvaranje poglavlja 23 i 24!

Između ostalog, iz programa će se finansirati jačanje kapaciteta u borbi protiv organizovanog kriminala, pranja novca i terorizma, jačanje interne kontrole u okviru Ministarstva unutrašnjih poslova u borbi protiv korupcije, uspostavljanje efikasnog sistema za hitne slučajeve, sprovođenje Akcionog plana za Poglavlje 23, unapređenje efikasnosti tužilaštava.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA