≫ 

VUČIĆ POZVAO GRAĐANE: Ne putujte u Tursku! Šaljemo avion po one koji žele da se vrate

- Svi koji žele da se prijave, neka to urade, šaljemo sutra avion po građane u Istanbul. Nemojte da nam se dešavaju stvari kao u Tunisu - rekao je premijer Srbije

  • 86

Predsednik vlade Aleksandar Vučić pozvao je danas građane Srbije da ne putuju na teritoriju Turske, navodeći da Srbija ne može da garantuje bezbednost svojim građanima u toj zemlji.

(UŽIVO) DRŽAVNI UDAR U TURSKOJ ODNEO 200 ŽRTAVA: Sprema se novi udar! (FOTO) (VIDEO)

Vučić je u obraćanju medijima rekao da će Srbija sutra ujutru poslati jedan avion erbas u Istanbul kojim će građani Srbije moći da se vrate u zemlju.

POKUŠAJ DRŽAVNOG UDARA U TURSKOJ: Poginulo 90 ljudi, ranjeno 1.200, a uhapšeno najmanje 1.500 vojnika (FOTO) (VIDEO)

- Svi koji žele da se prijave, neka to urade, šaljemo sutra avion po građane u Istanbul - rekao je Vučić.

On je apelovao na građane da ne putuju u Tursku jer, kako je naveo, situacija u toj zemlji nije sasvim jasna.

- I kad vam se bude činilo da je sasvim jasno, pitanje je kako će stvari da se odvijaju - rekao je Vučić i dodao da Srbija ne može da garantuje bezbednost, iako su u Turskoj i srpski konzul i ambasador.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

- Nemojte da nam se dešavaju stvari kao u Tunisu - rekao je Vučić.

On je pozvao građane da letuju u Srbiji, jer je najbezbednije.

- Najsigurniji ste u Srbiji, nema mesta u Evropi u kojme u ovom trenutku možete biti sigurni, ne kažem da smo najsigurniji, ali nema sigurnijih od nas. Ne mogu da teram nikoga ni na šta, ali nećemo da preuzimamo odgovornost za bilo koga ko putuje u Tursku - rekao je Vučić.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da ima onih koji bi se radovali neredima i pučevima, ali da u Srbiji nema ničeg sličnog. Odgovarajući na pitanje novinara kako komentariše to da bi se neki verovatno radovali kada bi se u Srbiji dogodio vojni puč, Vučić je rekao da se to neće dogoditi.

- To tako mali Ðokica zamišlja, pa pomisle da mogu svašta. Nema u Srbiji ničeg sličnog, niti bih to ikada Srbiji poželeo - rekao je Vučić.

On je dodao da takve poruke nisu iznenađenje za njega.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

- To što se tome raduju i nadaju dovoljno govori koliko dobro žele Srbiji - rekao je Vučić.

Ambasador i konzul Srbije u Turskoj: OSTANITE U HOTELIMA, zovite nas ako ste ugroženi!

Premijer Aleksandar Vučić upozorio je danas da vlada Srbije neće tolerisati propagiranje mržnje, nasilje, čak ni verbalno prema građanima Srbije muslimanske veroispovesti.

Premijer je na pres konferenciji posle sednice Biroa za koordinaciju službi bezbednosti da je veoma važno da građani Srbije sačuvaju mir i dobar odnos prema građanima Srbije koji su muslimanske veroispovesti.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

- Nećemo dozvoliti ne samo nijedan napad prema građanima muslimanske veroispovesti, već nećemo dozvoliti ni propagiranja mržnje, niti verbalno nasilje nad tim građaniama Srbije -  rekao je Vučić.

- Ta moja poruka je veoma jasna i oštra i neka niko ne pomisli da sa tim može da se igra - istakao je Vučić.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će Srbija, što se tiče terorizma, preduzeti dodatne mere kako bi iskontrolisala situaciju i poručio da neće dozvoliti nijedan napad na građane muslimanske veroispovesti.

Građani Srbije će, kako je istakao, u narednom periodu na određenim mestima moći da vide više uniformisanih lica sa službenim psima, poručujući da domaće službe rade sve što mogu da zaštite bezbednost i sigurnost građana Srbije.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

- Videćete nešto veći broj uniformisanih lica na određenim mestima, ali to je naš zalog za veću sigurnost i bezbednost i da ljudi mogu da se osećaju sigurno u svojoj zemlji -  istakao je Vučić na konferenciji za novinare.

Šta je to DRŽAVNI UDAR? Evo ko su bili najveći PUČISTI u istoriji!

- To naravno ne možete da predvidite, slušam razne gluposti u Srbiji i van kako je kriva ona ili ova služba za kamion u Nici, pokažite mi tu službu koja sa tim može da se izbori ili sa samoubicama na turskom aerodromu. To je gotovo nemoguće, ali sve što možemo da kontrolišemo kontrolišemo i činimo sve da građanima Srbije osiguramo bezbednost i sigurnost - istakao je Vučić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Reka

    16. jul 2016 | 13:41

    Realno,i sami trebamo znati,bez icijih reci da netreba ici tamo,preci je zivot od malo uzivanja na plazi...ko odluci da ide,sam neka snosi eventualne posledice.

  • Nenad

    16. jul 2016 | 12:48

    Mislim da Srbija ima mnogo toga lepog sto treba videdi. Bezbednost je na prvom mestu, i trenutno je najbezbenije biti u svojoj zemlji.

  • Vesa

    16. jul 2016 | 14:11

    Moramo brinuti o građanima Srbije ma gde da se nalaze.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA