≫ 

Vučić zahvalan SAD, veruje u nastavak dobre saradnje

Vučić je na pitanje Tanjuga da li se prisustvo Kerija i sastanak sa njim uoči međuvladine konferencije može tumačiti kao dodatni podstrek jačanju pozicije Srbije u procesu pregovaranja, odgovorio da je zahvalan američkom državnom sekretaru, koji je podržao evropski put Srbije

  • 40

Predsednik vlade Aleksandar Vučić zahvalio je danas SAD na podršci koju pruža evropskom putu Srbije, navodeći da veruje da će dve zemlje nastaviti takvu saradnju i u budućnosti.

OVO JE VELIKI DAN ZA SRBIJU: Otvorena poglavlja 23 i 24 (FOTO)

Vučić je na pitanje Tanjuga da li se prisustvo Kerija i sastanak sa njim uoči međuvladine konferencije može tumačiti kao dodatni podstrek jačanju pozicije Srbije u procesu pregovaranja, odgovorio da je zahvalan američkom državnom sekretaru, koji je podržao evropski put Srbije.

- Rekao mi je da je danas o tome govorio i sa ministrima inostranih poslova EU - rekao je Vučić, na konferenciji za novinare u Briselu, posle međuvladine konferencije na kojoj su otvorena poglavlja 23 i 24.

BRISEL "IZA ZATVORENIH VRATA": Počela Međuvladina konferencija, otvaranje poglavlja 23 i 24

On je rekao da je zahvalan i pomoćnici državnog sekretara SAD Viktoriji Nuland, koja je uložila mnogo napora u očuvanje stabilnosti zapadnog Balkana.

- Verujem da ćemo takvu vrstu saradnje nastaviti da imamo sa SAD - rekao je Vučić.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ljuba

    18. jul 2016 | 21:01

    Svakako ce biti dobra saradnja.

  • Ivanko

    18. jul 2016 | 20:26

    Nasa zemlja ce graditi jos bolje odnose sa Amerikom, a posebno za EU i svim onima koji nam zele dobro.

  • milka

    18. jul 2016 | 20:23

    A mi gradani mozemo biti ponosni na naseg Alaksadera Vucica on je za nas narod, i bori i trudise da nam bude bolji zivot!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA