Mihajlović: Kritike iz Hrvatske nisu bitne, jer nas EU podržava

Upitana kada će biti formirana nova vlada, Mihajlović je odgovorila da se iskreno nada da će se to dogoditi u narednom periodu, odnosno što pre

  • 8

Potpredsednica i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u tehničkoj Vladi Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas da očekuje da će biti deo nove vlade.

Vučić: Vlada će biti formirana do 17. avgusta

- Razgovarala sam sa premijerom pre izvesnog vremena upravo o projektima koje treba da radimo i očekujem da ćemo zajedno raditi, ali on je taj, kao šta sam i rekla, koji treba da predstavi svoj tim - rekla je Mihajlović novinarima na Batrovcima, na pitanje da li očekuje da će ponovo biti ministarka.

Upitana kada će biti formirana nova vlada, Mihajlović je odgovorila da se iskreno nada da će se to dogoditi u narednom periodu, odnosno što pre.

Potpredsednica Vlade Srbije smatra da kritike iz Hrvatske za Srbiju nisu relevantne, budući da je EU stava da je Srbija ispunila sve uslove za otvaranje poglavlja, te da Srbija ide dalje u evropskim pregovorima bez obzira na priče iz Hrvatske.

Vučić: Vredno radim na ekspozeu i na formiranju vlade

Foto: Nenad Pavlović Foto: Nenad Pavlović

- Veoma sam zadovoljna što su otvorena poglavlja 23 i 24, to jeste naš strateški interes i cilj, a to su evropske integracije u smislu dostizanja evropskih standarda koje želimo. EU je rekla da je Srbija ispunila sve uslove za otvaranje i sve njene članice i to je ono što je važno- rekla je Mihajlović novinarima na Batrovcima, na pitanje da prokomentariše nove izjave iz Hrvatske o Zakonu o jurisdikciji.

HRVATSKA POSTAVILA NOVI USLOV SRBIJI: Otkrijte ko je hteo da ubije Tuđmana!

Mihajlović je istakla da je najvažnije da je EU rekla da Srbija ide dalje u tim standardima i da "svi drugi rumori koji postoje od bilo koje druge države, pa to bila i Hrvatska, nisu relevantni što se tiče Srbije".

- Mi idemo dalje bez obzira na sve priče, mi ćemo uspostaviti u svim resorima evropske standarde - dodala je Mihajlović.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA