≫ 

Vulin: BiH da sprovede istragu o SPALJIVANJU ZASTAVE!

Srbija očekuje od nadležnih u BiH da otkriju da li se taj incident odigrao na prostoru BiH, ko je odgovoran i koji su dalji koraci prema ljudima koji propagiraju mržnju prema Srbima i Srbiji

  • 27

Srbija od Bosne i Hercegovine očekuje da u najkraćem roku sprovede istragu o spaljivanja srpske zastave, poručio je danas ministar Aleksandar Vulin i istakao da će, u suprotnom, to učiniti nadležne službe Srbije.

ISLAMISTI PALE SRPSKU ZASTAVU U BOSNI I PUCAJU U IME ALAHA: Jeziv snimak šokirao internet (VIDEO)

Ocenivši da je spaljivanje srpske zastave uz pevanje terorističkih pesama "nečuvena provokacija i uvreda", Vulin je Tanjugu rekao da od nadležnih u BiH očekuje da sprovedu istragu i da izveste Srbiju da li se taj incident odigrao na prostoru BiH, ko je odgovoran i koji su dalji koraci prema ljudima koji, ističe, otvoreno propagiraju mržnju prema Srbima i Srbiji.

- Ukoliko to ne urade, mogu biti potpuno sigurni da će nadležne službe Srbije učiniti sve da do istine dođemo mi - rekao je Vulin.

Prema njegovim rečima, Srbija neće ponovo čekati godinu dana da se sazna istina o tom slučaju, kao što se čeka da se sazna ili ne sazna ko je pokušao da ubije predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića u Srebrenici.

- Nema potrebe da čekamo još godinu dana da saznamo ko je spaljivao srpsku zastavu i pretio čitavom srpskom narodu - naveo je Vulin.

Video snimak na kom se vidi spaljivanje zastave pogledajte ovde:

Navodeći da je malo većih uvreda koje jedan narod i zemlja mogu da dožive nego što je spaljivanje zastave, Vulin je rekao da je srpska zastava svetinja naroda i simbol svega za šta su naši preci živeli, kao i slobode zbog koje Srbija živi.

Mediji u BiH preneli su sa društvenih mreža video snimak na kojem su prikazana dvojica muškaraca kako pale zastave Srbije.

Islamisti, iza kojih je zastava sa arapskim pismom, kao i ratna zastava Armije RBiH, maskirani su i u rukama imaju puške, a u jednom momentu čuje se i pucanj.

Nije poznato kada je i gde video-snimak nastao, ali se pretpostavlja da je načinjen u BiH, o čemu svedoči i pesma koja se čuje u pozadini.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pakistanac

    26. jul 2016 | 17:01

    Samo su tebe cekali da im to kazes.Pocinju za pet minuta!

  • Bosna

    26. jul 2016 | 20:06

    A šta ste gosp po pitanju istog na trg republike uradili u slučaju Šešelj ...

  • Franklin

    26. jul 2016 | 19:59

    Seselj je dva tri puta palio zastavu Hrvatske pa nikom ništa? Treba da se sramite kad se kao nesto ljutite sto se pali vaša zastava, a vi ste prvi to radili

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA