ZA DESET DANA SPISAK: Ubrzati rušenje nelegalno izgrađenih objekata u Beogradu, zaključili Mihajlović, Vesić i Mali!

Objekti koji ne mogu biti ozakonjeni biće srušeni, a svi koji su pokušali da izigraju zakon, bilo da je reč o investitorima koji su nelegalno gradili ili o opštinskim načelnicima ili građevinskim inspektorima, snosiće odgovornost za takvo postupanje

  • 4

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i Grad Beograd, u narednih desetak dana zajednički će utvrditi spisak objekata koji ne ispunjavaju uslove za ozakonjenje, jer su građeni posle stupanja na snagu Zakona o ozakonjenju i koji moraju biti srušeni, zaključeno je na današnjem sastanku potpredsednice Vlade Srbije, prof. dr Zorane Mihajlović sa predstavnicima Grada, na čelu sa gradonačelnikom Sinišom Malim i gradskim menadžerom Goranom Vesićem.

POČINJE RUŠENJE NELEGALNIH OBJEKATA: Ministarka Mihajlović najavila odlučnu reakciju države!

Zajedničko radno telo Ministarstva i Grada Beograda utvrdilo je na današnjem sastanku kriterijume na osnovu kojih će se odrediti redosled objekata za rušenje na teritoriji Beograda.

Na sastanku je dogovoreno da timovi Ministarstva koji vrše kontrolu primene Zakona o planiranju i izgradnju i Zakona o ozakonjenju objekata sprovedu narednih dana kontrolu gradskih opština, radi provere zakonitosti rada opštinskih građevinskih inspekcija. Takođe, Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture spremno je da finansijski pomogne da se izvršna rešenja o rušenju objekata na teritoriji beogradskih opština efikasnije izvršavaju. Zakon o ozakonjenju objekata donet je kako bi pomogao građanima, a od svih lokalnih samouprava Grad Beograd ima najviše nelegalnih objekata, više od 300.000 i to samo onih za koje je podnet zahtev za legalizaciju.

Foto: Kabinet potpredsednice Vlade/Pres služba Foto: Kabinet potpredsednice Vlade/Pres služba

Stvarni broj nezakonito izgrađenih objekata biće poznat kada se završi popis i evidentiranje tih objekata, u skladu sa zakonom. Objekti koji ne mogu biti ozakonjeni biće srušeni, a svi koji su pokušali da izigraju zakon, bilo da je reč o investitorima koji su nelegalno gradili ili o opštinskim načelnicima ili građevinskim inspektorima, snosiće odgovornost za takvo postupanje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jeretik

    8. avgust 2016 | 18:20

    Amerikanci nelegalno izgradili desetine objekata , i vojnu bazu Bondstil , jel rusite .

  • Soli 65

    8. avgust 2016 | 17:06

    Ljudi nemojte ko boga vas molim , zvacu decu , decooooo !!!!

  • ₩₩₩

    8. avgust 2016 | 17:52

    Kod mene na B.Kosi toga ima na pretek : pregradjivane ulice,uzurpirano zemljište i po desetak i više ari,dozidjivano na postojeće objekte od 90m2.i po 300-400 kvadrata. ...a o krađi struje i da ne govorim -greju se bazeni zimi, ulično osvetljenje im je u dvorištima sto je dokaz uzurpacijama zemljišta....opšti haos!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA