≫ 

Palma: Miloševićevi advokati treba da tuže Haški tribunal

Marković smatra i da je Haški tribunal napravljen za Srbe i da bi se sudilo samo Srbima, dok su, kako kaže, ratni zločinci poput Ante Gotovine, Ramuša Haradinaja ili Nasera Orića oslobođeni

  • 6

Predsednik Jedinstvene Srbije i narodni poslanik Dragan Marković smatra da bi advokati Slobodana Miloševića trebalo da tuže Haški sud za njegovu smrt.

OVO HAPŠENJE PAMTI SVAKI SRBIN: Evo kako su na Vidovdan Slobodanu Miloševiću STAVLJENE LISICE NA RUKE!

- Po pravilima Haškog tribunala, ako je osumnjičeni za ratni zločin dobio oslobađajuću presudu, nema pravo da tuži taj sud, ali ovde se radi o ubistvu Miloševića koji je u Hag odveden zdrav, a vraćen u mrtvačkom kovčegu, kao i mnogu drugi Srbi koji su skončali u Haškom kazamatu pod sumnjivim okolnostima - naveo je Marković u pisanoj izjavi.

Prema rečima Markovića, "oslobađajuća presuda Miloševiću" traži odgovore na pitanja zašto su uvedene sankcije SRJ, zašto je bombardovana SRJ, zašto Srbija toliko čeka za ulazak u EU i ima kriterijume kakve ni jedna zemlja do sada nije imala.

"SLOBODAN MILOŠEVIĆ JE SAM SEBE OTROVAO"! Florans Artman tvrdi da je bivši predsednik Srbije faktički IZVRŠIO SAMOUBISTVO!

Marković smatra i da je Haški tribunal napravljen za Srbe i da bi se sudilo samo Srbima, dok su, kako kaže, ratni zločinci poput Ante Gotovine, Ramuša Haradinaja ili Nasera Orića oslobođeni.

Foto: Profimedia/AFP Foto: Profimedia/AFP

Prema tumačenju medija, u presudi nekadašnjem predsedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću navodi se da nije bilo dovoljno dokaza da je Milošević bio saglasan sa stvaranjem etnički čiste teritorije i da nije kriv za ratne zločine.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miroslav

    15. avgust 2016 | 11:29

    Tako je Palma

  • MVP

    15. avgust 2016 | 11:24

    Ziveo Milosevic srbenda

  • Gospava

    15. avgust 2016 | 11:58

    Tako je , svi mi to znamo pa i Cedomir srpski ali kad je nasa ljubomora jaca od patriotizma, ponosa kojeg je jedino Sloba imao. Svjetski mocnici su tako htjeli.,ali sta je danas sto sikaniramo porodicu Milosevic. Imamp mi mnogo veci izdajnika lopova medju nama pa ih niko ne proziva. Sramota ....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA