NAKON 20 SATI PREGOVORA: Beograd i Priština bez dogovora o telekomunikacijama!

On kaže da je srpska strana insistirala i do kraja ostala dosledna u zaštiti interesa i onoga što je dogovoreno na nivou premijera, a što našim građanima na KiM treba da omogući razgovore sa drugim delovima zemlje bez upotrebe pozivnog broja, po dosadasnjim tarifama i uz zadržavanje dosadašnjih korisničkih brojeva

  • 70

Šef Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić kaže da, posle 20 sati pregovora, sa Prištinom nisu dogovorena sva pitanja neophodna za dogovor o telekomunikacijama.

Tahiri: Kosovo uskoro dobija telefonski prefiks 383

- Smanjen je broj tačaka neslaganja, ali naša strana nije dozvolila ugrožavanje imovine Republike Srbije i principa koji bi kao važni mogli da predstavljaju presedan za buduće razgovore o ovom važnom pitanju - rekao je Đurić Tanjugu.

On kaže da je srpska strana insistirala i do kraja ostala dosledna u zaštiti interesa i onoga što je dogovoreno na nivou premijera, a što našim građanima na KiM, jednom kada sporazum bude sproveden, treba da omogući razgovore sa drugim delovima zemlje bez upotrebe pozivnog broja, po dosadasnjim tarifama i uz zadržavanje dosadašnjih korisničkih brojeva.

Priština najavila žalbu EU zbog ponašanja Beograda u dijalogu

Foto: Tanjug/Boki, wikimedia.org/Sh1956vlpo Foto: Tanjug/Boki, wikimedia.org/Sh1956vlpo

- Posebnu zahvalnost dugujem članovima naše delegacije, naročito rukovodstvu Telekoma Srbija koje je sa nama probdelo duge sate koji su bili napeti, neprijatni i teški - naglasio je Đurić.

Očekuje da će se u doglednoj budućnosti razgovori o ovoj temi nastaviti i dodaje da je srpska delegacija izdržala i uvrede i pritiske i ostala posvećena pronalaženju kompromisa i održivih rešenja.

ĐURIĆ U BRISELU: Kosovski premijer da ne izmišlja nove uslove za formiranje ZSO

- Zahvaljujem i predstavnicima EU koji su doprineli tome da jedan broj otvorenih pitanja bude rešen - zaključio je Đurić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stefana

    16. avgust 2016 | 13:54

    Radimo punom parom i ubedjen sam da ce biti dobrih rezultata u pregovorima.

  • momcilo

    16. avgust 2016 | 13:16

    Samo hrabro i strpljivo.Ova vlast je dosledna svemu sto obeca, tako ce ostati i u zastiti KiM.

  • steva

    16. avgust 2016 | 12:47

    Đurićev stav je jedini ispravan. Mislim da će Albanci shvatiti to u narednom periodu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA