Premijeri Belorusije i Češke čestitali Vučiću ponovno imenovanja na dužnost predsednika Vlade

Premijeri dveju zemalja izrazili podršku reformama i evropskom putu Srbije

  • 64

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić primio je čestitku od premijera Republike Belorusije Andreja Kobjakova i od premijera Češke Republike Bohuslava Sobotke povodom imenovanja na dužnost predsednika Vlade u kojima se izražava uverenje da će to doprineti daljem jačanju odnosa i saradnji njihovih zemalja sa Srbijom.

ČESTITKA AMBASADE SAD VUČIĆU: Radujemo se saradnji tokom mandata NOVE VLADE!

- Zahvaljujući privrženosti poslu, odanosti cilju i plodotvornoj državnoj delatnosti stekli ste zasluženi autoritet u Srbiji i na političkom terenu, i od strane društva. Siguran sam da će Vaš rad u svojstvu predsednika Vlade Srbije i dalje doprinositi jačanju bilateralnih odnosa, proširivanju uzajamno korisnih veza između Belorusije i Srbije u korist bratskih naroda naših zemalja - navodi se u čestitki premijera Belorusije Andreja Kobjakova, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Premijer Kobjakov u čestitki je izrazio očekivanje da će planirana poseta Vučića Belorusiji postati još jedna značajna etapa u razvoju belorusko-srpske saradnje, navodi se u saopštenju.

KINA ČESTITALA NOVU VLADU: Podrška Kećanga Vučiću

U čestitki premijera Češke Republike Bohuslava Sobotke izražava se podrška reformama i evropskom putu Srbije, a takođe nudi pomoć tokom priprema za članstvo u EU.

Foto: Guliver/Drew Angerer/Getty Images, Wikipedia/Jürg Vollmer / Maiakinfo Foto: Guliver/Drew Angerer/Getty Images, Wikipedia/Jürg Vollmer / Maiakinfo

- Nadam se da će sadašnji snažan mandat Vašoj Vladi omogućiti da nastavi putem reformi i evropskih integracija. Češka Republika, kao što je to i ranije činila, nudi svoje znanje, podršku i pomoć Republici Srbiji, tokom priprema za članstvo u Evropskoj uniji - navodi se u čestitki, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

PODRŠKA NOVOJ VLADI IZ RUSIJE: Medvedev čestitao Vučiću

Sobotka je takođe izrazio spremnost da sa Vučićem i Vladom Srbije radi na daljem širenju saradnje između dve zemalje.

- Dugoročno partnerstvo i izvanredni odnosi između Češke Republike i Srbije daje značajan potencijal za budućnost naših zemalja - poručio je češki premijer, navodi se u saopštenju.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jovana

    17. avgust 2016 | 13:05

    Ja kao gradjanin Srbije ponosna sam na ovakva priznanja stranih drzavnika i na naseg premijera kojem pripisujem te zasluge.

  • Taca

    17. avgust 2016 | 13:44

    Podrška našem premijeru dolazi iz celog sveta,sigurno je da je on i u svetu kao i u Srbiji izuzetno poštovan i cenjen.

  • Aca

    17. avgust 2016 | 13:50

    Cestitke stizu sa svih strana,zasluzene su ...Trud i rad uvek se isplati.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA