Dačić i Vulin razgovali sa nemačkim ambasadorom

Ambasador Ditman je pohvalio dosadašnju saradnju sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, ali se interesovao i za učešće ministra Dačića na Neformalnom ministarskom sastanku OEBS-a, koji će biti održan 1. septembra u Potsdamu

  • 0

Ambasadorom Nemačke u Beogradu Aksel Ditman sastao se danas sa prvim potpredsednikom Vlade i ministrom spoljnih poslova Ivicom Dačićem i sa ministrom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Aleksandrom Vulinom.

NEMCI ŽELE BOLJI STANDARD NA BALKANU: Nemačka Srbiji za 15 godina dala 1,6 milijardi evra!

Ditman je Dačiću uručio poziv za učešće na pratećem događaju koje će nemačko predsedavanje OEBS-u organizovati tokom 71. zasedanja Generalne skupštine UN na temu ''Snaga civilnog upravljanja krizama - jačanje kapaciteta OEBS-a kao organizacije po Poglavlju osam Povelje UN''.

Ditman je naglasio specijalnu ulogu ministara inostranih poslova Trojke OEBS-a, u kojoj je Srbija član i izrazio očekivanje da će ministar Dačić uzeti učešće na ovom skupu.

Nemački ambasador se interesovao i za ministrovo učešće na Neformalnom ministarskom sastanku OEBS-a, koji će biti održan 1. septembra u Potsdamu.

Foto: Tanjug/Ministarstvo spoljnih poslova/ Ognjen Stevanovic Foto: Tanjug/Ministarstvo spoljnih poslova/ Ognjen Stevanovic

Dačić je potvrdio svoje učešće na Neformalnom ministarskom sastanku OEBS-a u Potsdamu i istakao da očekuje da ovaj sastanak bude dobra priprema za sastanak Ministarskog saveta OEBS-a, koji će se u decembru održati u Hamburgu, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

RAZGOVARALI VUČIĆ I DITMAN: Premijer sa zahvalio ambasadoru na pomoći Nemačke

Aleksandar Vulin razgovarao je sa ambasadorom Nemačke u Srbiji Akselom Ditmanom o aktuelnoj migrantskoj krizi i privrednoj saradnji Srbije i Nemačke.

Foto: Tanjug/Rade Prelić Foto: Tanjug/Rade Prelić

Ambasador Ditman je pohvalio dosadašnju saradnju sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, kao koordinatorom Radne grupe Vlade Republike Srbije za rešavanje problema mešovitih migracionih tokova.

Aleksandar Vulin istakao značaj razmene iskustava i dobre prakse između dve zemlje u domenu socijalne zaštite, navodi se u saopštenju ministarstva.

Foto: Tanjug/Rade Prelić Foto: Tanjug/Rade Prelić

Vulin i Ditman dogovorili su nastavak saradnje Srbije i Nemačke u oblasti radnih dozvola, detašmana, po pitanju migrantske krize, ali i očuvanja spomenika, navodi se u saopštenju.

(Telegraf.rs/Tanjug)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA