Vučić sutra na komemoraciji povodom 75 godina genocida u Jasenovcu

Premijer Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik sutra na obeležavanju 75 godina genocida u Jasenovcu

  • 14

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće sutra obeležavanju 75 godina od početka genocida nad Srbima, Jevrejima i Romima u koncentracionom logoru Jasenovac.

 

"JASENOVAC NE SME DA BUDE NOVA TAČKA RAZDORA IZMEĐU SRBIJE I HRVATSKE": Jasna poruka Aleksandra Vučića!

 

Kako je saopštila vladina Kancelarija za saradnju s medijima, taj komemorativni skup će biti održan u Donjoj Gradini, u Republici Srpskoj.

 

Vladin Odbor za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije saopštio je ranije da će se, u Spomen području Donja Gradina, nakon istorijskog časa i recitala, skupu obratiti premijer Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik.

 

Komemorativnom programu će prisustvovati predstavnici Vlada Srbije i Srpske, skupština Srbije i Srpske, Srpske pravoslavne crkve, Saveza jevrejskih opština, romske nacionalne manjine, mnogobrojna udruženja i građani, saopštio je Odbor.

 

Foto: Tanjug/Miloš Jelesijević

Foto: Tanjug/Miloš Jelesijević

 

Donja Gradina bila je deo sistema ustaških koncentracionih logora, čije je središte bilo u Jasenovcu, u Hrvatskoj, koji je osnovan 21. avgusta 1941. godine. Nakon više neuspešnih pokušaja proboja iz logora, preostali logoraši su 22. aprila 1945. učinili još jedan napad koji je doneo slobodu manjem broju njih.

 

POČELA KOMEMORACIJA: Jevreji, Srbi i Italijani u Jasenovcu na Danima sećanja! (FOTO)

 

Trupe jugoslovenske Druge armije ušle su u napušteni logor Jasenovac 2. maja iste godine. Pre nego što su napustili logor u Jasenovcu, ustaše su likvidirale sve preostale zatočenike, devastirale deo građevina i pokušale da unište tragove svojih zločina, navodi se u saopštenju Odbora.

 

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    18. avgust 2016 | 23:16

    SRBI GLEDAJMO U BUDUCNOST-IZVUCIMO POUKU - SADA KADA AMERI NA NASE GRANICE STACIONIRAJU STOTINU NUKLEARNIH BOJEVIH GLAVA OKRRENIMO SE BRACI RUSIMA I KINEZIMA !!! NAMA TREBAJU RUSKE BAZE POD HITNO-KOLIKO SITRA DA NEBI BILO KASNO!!! SRBIJO !!!CRVENI ALARM!!!!! PITANJE JE BITI ILI NEBITI!!!

  • Sonja

    18. avgust 2016 | 18:24

    Ovako je poceo i prosli rat. Pocele su da se osvestavaju jame i svakodnevno da se potenciraju zlocini nad Srbima od 41-45,TV dnevnici su pocinjali sa popovima i svedocima koji su tada jos bili zivi i pricali najstrasnije price...

  • Judenfraj

    18. avgust 2016 | 12:20

    Hitler je lično 42g izjavio da je Beograd prvi grad u Evropi koji je judenfraj(čist od jevreja) pa se zato sada rade rehabilitacije i prekrojava istorija da se ne kaže ko ga to čistio i kako i gde su išli puni vozovi iz Srbije ali i to jednom mora da dodje na red isto ko i to da se u Jasenovcu i svim jamama prebroje i nacističke i komunističke žrtve i kaže tačan broj i njihova nacionalnost eto istraživanje gena napreduje i sve će se kad tad dokazati!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA