DRECUN O POSETI BAJDENA: Albanci na KIM nemaju više istu podršku SAD!

Bajden je prilikom skorašnje posete rekao da ono što je dogovoreno mora da se ispoštuje i sprovede, a to je Zajednica srpskih opština

  • 16

Predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun izjavio je danas da je tokom posete američkog potopredsednika Džozefa Bajdena poslata jasna poruka da Albanci na KiM nemaju blanko podršku SAD-a i da sada moraju da pređu sa reči na dela.

DRECUNOVA PORUKA ČEDI JOVANOVIĆU: Prepusti pitanje Kosova onima koji ga nose u srcu!

- Bajden je rekao da ono što je dogovoreno mora da se ispoštuje i sprovede, a to je Zajednica srpskih opština - rekao je Drecun na RTS-u.

On je dodao da se politika SAD-a prema Srbiji menja u načinu realizacije, odnosno da SAD sve manje sprovode politiku pritiska, već bilateralno žele da osvoje presudan uticaj na Balkanu.

- Pokazalo se od one kritične runde pregovora u Briselu, kada su SAD odigrale ključnu ulogu da Prištinu priovedu racionalnom ponašanju, od tada je počelo uvažavanje SAD i za naše interese i za naše stavove - kaže Drecun.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

Živanović: Poseta Bajdena znak interesovanja SAD za Srbiju

Kako kaže teško da postoji albanska partija na Kosovu koja će omalovažiti autioritet SAD-a, te da sada svi moraju da povedu računa o poruci Bajdena.

- Ta promena američkog stava, koja je do juče bila nezamesliva, nije preko noći. To je rezultat dugoročne politika, kojoj je lični pečat dao premijer Aleksandar Vučić u poboljšanju bilateralnih odnosa - rekao je predsednik parlamentarnog odbora za KiM.

On je dodao da Srbija više nema prava na grešku, jer SAD utiču na sve procese na Balkanu, te da je to najači mehanizam da se Priština natera na racionalno ponašanje.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Govoreći o Sudu za ratne zločine, on je rekao da nezvanično stižu informacije da će prve optužnice biti već u septembru.

Komentarišući predstojeći poslovni samit Srbije i Albanije u Nišu, Drecun je rekao da je ekonomska saradnja najvažniji činilac stabilizacije turbulentnih političkih odnosa na Balkanu.

- Za prosperitet Balkana najvažniji su srpsko-albanski odnosi. Albanija ima najznačajniji uticaj na Albance na Kosovu, zato najvažnija stabilizacija srpsko-albanskih odnosa - zaključio je Drecun.

Pogledajte analizu Bajdenovog govora tela.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ☆☆☆ Severac ☆☆☆

    20. avgust 2016 | 12:01

    Nemojte se zavaravati. Mi podršku od njih nikad nećemo imati. Njih interesu je samo profit i moć. Što se njih tiče može da nas nema sutra ni jednog

  • Vasa

    20. avgust 2016 | 09:57

    Pa više im i nije potrebna dali su im državu.

  • branko

    20. avgust 2016 | 15:52

    Ovaj Drecun mnogo pametan kao Ovca

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA