Šešelj: Dobio sam diplomatski pasoš, prvo kod Kolinde

Na pitanje da li mu je poverena misija u inostranstvu, s obzirom na to da po Uredbi o izdavanju diplomatskih i službenih pasoša, poslanik tako može da dobije diplomatski pasoš, Šešelj je rekao da ima misiju, ali da se one ne poveravaju javnosti

  • 60

Lider SRS Vojislav Šešelj tvrdi da je dobio diplomatski pasoš, a plan mu je da sa novim dokumentom prvo poseti Zagreb i sastane se, kako kaže, sa predsednicom Hrvatske Kolindom Grabar Kitarović.

KOLINDA, DOBIO SAM PASOŠ, SPREMI SE - ŠKRIPAĆE KREVETI! Vojislav Šešelj poručio predsednici Hrvatske da dolazi u Zagreb

- Tačno je da sam dobio diplomatski pasoš. Dobio sam ga na osnovu toga što sam glavni lider opozicije, šef najveće opozicione poslaničke grupe u Skupštini Srbije - rekao je Šešelj Tanjugu.

Plan mu je da prvo poseti Zagreb i da se, kako kaže, malo umeša u tamošnju predizbornu kampanju.

Odgovarajući na pitanje kakve reakcije očekuje, kaže:

- Videćemo. Verovatno ima ljudi kojima se ne sviđa moj dolazak u Zagreb, ali mislim da će me ogromna većina srdačno dočekati - rekao je Šešelj.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

Na pitanje da li mu je poverena misija u inostranstvu, s obzirom na to da po Uredbi o izdavanju diplomatskih i službenih pasoša, poslanik tako može da dobije diplomatski pasoš, Šešelj je rekao da ima misiju, ali da se one ne poveravaju javnosti:

- Ja sam čuveni misionar - našalio se.

Šešelj je sliku svog novog pasoša okačio na svom tviter nalogu.

Inače, pravo na diplomatski pasoš, na osnovu Uredbe o izdavanju diplomatskih i službenih pasoša, imaju predsednici Republike, Narodne skupštine i Vlade, potpredsednici Vlade, ministri, predsednici Ustavnog suda i Vrhovnog suda Srbije, guverner Narodne banke, kao i načelnik Generalštaba Vojske Srbije. Diplomatska putna isprava izdaje se i zaposlenima u Ministarstvu spoljnih poslova, u skladu sa propisom resornog ministra.

HRVATSKA ZBOG ŠEŠELJA TUŽILA SRBIJU U UJEDINJENIM NACIJAMA! Škripaće kreveti - lider radikala odbrusio Kolindi

Radi obavljanja poverene misije u inostranstvu, na obrazloženi predlog, diplomatski pasoš se izdaje poslaniku u Skupštini Srbije, tužiocu za ratne zločine Srbije, predsednicima skupština i izvršnih veća autonomnih pokrajina, rukovodiocu civilne i vojne službe bezbednosti.

Diplomatski pasoš izdaje se ambasadorima dobre volje Srbije i ambasadorima dobre volje u međunarodnim humanitarnim, sportskim, kulturnim ili drugim organizacijama.

Službeni pasoš izdaje se predsedniku Privredne komore Srbije, Republičkom javnom tužiocu, direktoru Kancelarije Vlade za evropske integracije.

TANJUG / SAVA RADOVANOVIC TANJUG / SAVA RADOVANOVIC

Ta putna isprava izdaje se državnim službenicima, državnim službenicima na položajima i rukovodećim radnicima sa posebnim ovlašćenjima u državnim organima kada putuju u inostranstvo službenim poslom koji zahteva posedovanje službenog pasoša.

Nosioci diplomatskih i službenih pasoša dužni su da po prestanku funkcije odnosno radnog odnosa koji je bio osnov za izdavanje ove vrste pasoša, vrate pasoše Ministarstvu spoljnih poslova.

Diplomatski i službeni pasoš izdaju se sa rokom važenja od pet godina.

U Ministarstvu spoljnih poslova još uvek nisu potvrdili da je Šešelj dobio diplomatski pašos.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nemanja

    23. avgust 2016 | 17:03

    Idi kupi sljive negde,to ti je najpametnije!!!

  • Jovo

    23. avgust 2016 | 16:24

    Taj komentar je uzasan.to ne prilici ni djeci.Takve izjave stete srbiji.Seseljovi komentari su prostacki,i puno su kostali Srbiju.suvisan svaki komentar.Ako je politicar ,onda nek se i ponasa u skladu sa fukcijom.

  • Pjesak

    23. avgust 2016 | 16:51

    Haj stari dosadan si ...nisi vise interesantan ni u srbiju a kamoli van

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA