≫ 

ĐURIĆ UPOZORAVA: Situacija na Kosovu i Metohiji - ZAPALJIVA!

Izliv ekstremizma u Mušuištu govori i o tome koliko je naša južna pokrajina daleko od izgradnje multietničkog demokratskog društva, naveo je Ðurić

  • 25

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić izjavio je da današnji izliv ekstremizma i neprikrivene mržnje prema srpskom narodu u Mušutištu, svedoči koliko je bezbednosna situacija na Kosovu i Metohiji zapaljiva ocenjujući da su brojni pripadnici albanske političke elite najglasniji ideolozi mržnje i ekstremizma na Kosovu i Metohiji.

(UŽIVO) HAOS NA KOSOVU: Srbi na meti besnih Albanaca koji na JURIŠ hoće da probiju kordon policije! (VIDEO)

Izliv ekstremizma u Mušuištu govori i o tome koliko je naša južna pokrajina daleko od izgradnje multietničkog demokratskog društva, naveo je Ðurić u saopštenju i poručio da će "Srbi danas u Mušutištu, bez obzira na "dobrodošlicu" koja im je priređena, biti na liturgiji, jer se naš narod Bogu molio i u težim vremenima, ne zazirući ni od većih opasnosti".

- Pre nekoliko dana smo, nakon što su albanski ekstremisti postavili bilbord koji je bio javni poziv na današnje izlivanje mržnje prema Srbima, upozorili šta se sprema, i da su nadležni organi pravovremeno reagovali danas ne bismo bili svedoci scena koje podsećaju na one iz martovskog pogroma 2004. godine - ukazao je Ðurić u saopštenju.

Foto: Tanjug/Željko Tvrdišić Foto: Tanjug/Željko Tvrdišić

On je istakao da oni koji predlažu da Savet bezbednosti UN prestane da se na tromesečnom nivou bavi analizom stanja na Kosovu i Metohiji treba da daju odgovor na pitanje da li je ovo navodna normalizacija na kojoj oni zasnivaju svoj predlog.

- Srbija ne vidi ništa normalno u masovnoj manifestaciji mržnje prema Srbima, koji žele samo da se, iz verskih i komemorativnih razloga, okupe na zgarištima svojih kuća i razvalini svoje crkve. Ako se Srbima ne dozvoljava čak ni to, o kakvoj perspektivi srpsko-albanskih odnosa danas možemo da razgovaramo - upitao je Ðurić.

On je poručio i da bi Priština trebalo da zna da se mržnja ne može izlečiti suzavcem i pendrecima, već pozitivnim primerima, porukama pomirenja i kažnjavanjem podstrekača mržnje i etnički motivisanog nasilja, ali smatra da to nije realno očekivati, jer "brojni pripadnici albanske političke elite su najglasniji ideolozi mržnje i ekstremizma na Kosovu i Metohiji".

Albanci iz Mušutišta sukobili su se jutros sa policijom kada su blokirali put koji vodi prema ovom selu, a kojim je trebalo da prođu proterani i raseljeni Srbi.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ??????

    28. avgust 2016 | 16:34

    Tako je to u zivotu, imas sve i onda izgubis

  • Car Lazar

    28. avgust 2016 | 14:00

    Samo srpska čizma može da reši problem...

  • Mire

    28. avgust 2016 | 12:48

    Stasno pa ti divljaci su nenormalni , dali je to podrska nedavne posete Bajdena?.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA