Vučić: Junkera poštujem, ali njegovo upozorenje je lažna simetrija

Junker je u odgovoru na premijerovo pismo pozvao sve države u regionu da poštuju principe dobrosusedskih odnosa i pomirenja, te da ponovo uspostave i probleme rešavaju u dijalogu

  • 70

Junkera poštujem, ali ne podnosim lažne simetrije, rekao je danas premijer Aleksandar Vučić povodom odgovora predsednika Evropske komisije Žan Kloda Junkera na njegovo upozorenje evropskim zvaničnima na širenje antisrpske politike u regionu, posebno u Hrvatskoj.

JUNKER ODGOVORIO VUČIĆU: I članice EU i kandidati da poštuju obaveze

- Neću ništa da kažem, jer Junkera izuzetno poštujem. O sadržaju pisma neću ništa da govorim. Ne podnosim kada se sve poistovećuje i kada se prave lažne simetrije i ravnoteže, mislim da to svi časni ljudi teže podnose. To je i odgovor na dileme zašto nećemo odgovaramo ni Hrvatskoj, ni bilo kome drugom. Za narod i za državu su nam rekli da je ''šaka jada'', ne za nekog političara, i to smo prećutali - rekao je Vučić novinarima.

STEFANOVIĆ O JUNKERU: Bolje da ništa nisu pisali

Premijer je rekao da je to prećutano "ne zato što smo slabi, već zato što smo dovoljno jaki da brinemo o svojoj budućnosti".

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

On je zaključio da bi svakako najviše poena dobio "kada bi brutalno odgovorio", ali neće, jer hoće da brine o budućnosti.

Dačić: EU promašila temu

Junker je u odgovoru na premijerovo pismo pozvao sve države u regionu da poštuju principe dobrosusedskih odnosa i pomirenja, te da ponovo uspostave i probleme rešavaju u dijalogu.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan

    1. septembar 2016 | 13:51

    Neverovatno ocajan odgovor na premijerovo pismo,bolje da su nastavili da cute!

  • Kalina

    1. septembar 2016 | 13:00

    Ne mozemo se stavljati u isti kos. Stvari se moraju posmatrsati realno i u obzir da se samo uzimaju cinjenice.

  • ana 1999

    1. septembar 2016 | 11:54

    Sve sto radi Junker je laz.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA