PREMIJER VUČIĆ U NEMAČKOJ: Dogovoreni koraci za dolazak mesne industrije "Tenis" u Srbiju (FOTO)

Vlasnik nemačke mesne industrije "Tenis", Klemens Tenis boravio je u Srbiji u februaru i tada je potvrdio da namerava da organizuje proizvodnju mesa u Srbiji, a sa premijerom Vučićem dogovorio je korake za dolazak te kompanije u Srbiju

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić boravi u jednodnevoj poseti Nemačkoj, gde se sastao sa Klemensom Tenisom, vlasnikom nemačke mesne industrije "Tenis", koji je najavio ulaganja u Srbiju.

DOLAZAK TENISA U SRBIJU JE KAO DA DOLAZI MERCEDES! Vučić najavio dolazak NEMAČKOG GIGANTA (FOTO)

- Prisustvo kompanije Tenis u Srbiji promeniće kulturu poslovanja - rekao je premijer nakon razgovora sa nemačkim biznismenom.

U delegaciji Srbije su, pored premijera, i Branislav Nedimović, ministar poljoprivrede, Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije i Danilo Cicmil, ekonomski savetnik predsednika Vlade.

Poseta je počela obilaskom dvorca u gradu Reda, gde se nalazi sediste "Tenisove" proizvodnje.

Foto: TANJUG/ Vlada Srbije

Foto: TANJUG/ Vlada Srbije

Vlasnik nemačke mesne industrije "Tenis", Klemens Tenis boravio je u Srbiji u februaru i tada je potvrdio da namerava da organizuje proizvodnju mesa u Srbiji, a sa premijerom Vučićem dogovorio je korake za dolazak te kompanije u Srbiju, od kojih je najvažniji dobijanje dozvola za rad i obrazovanje kadrova iz naše zemlje.

Vučić: Srbiji ide dobro, ali smo izgubili radne navike i daleko smo od nordijskih zemalja

Premijer Vučić se sastao i sa gradonačelnikom Reda Teom Metenborgom.

Projekat "Tenis" započet je u decembru 2014. godine, a 27.04.2015. godine potpisan je memorandum o razumevanju između kompanije "Tenis" i Republike Srbije, koji opisuje projekat ulaganja u Srbiju, a u kome se navodi da je nemačka kompanija zainteresovana za izgradnju do 20 tehnološki najsavremenijih farmi svinja u Srbiji.

Foto: TANJUG/ Vlada Srbije

Foto: TANJUG/ Vlada Srbije

U dokumentu je navedeno da će svaka od farmi imati kapacitet 2. 500 krmača i isporučivaće 65. 000 tovljenika godišnje, a investicija po svakoj farmi iznosiće oko 21 milion evra.

ČUVAJTE FISKALNE RAČUNE I MOŽETE DA SE OBOGATITE: Vlada Srbije sprema lutriju, glavna premija stan u Beogradu!

Za izgradnju svake farme potrebno je obezbediti oko 15 hektara građevinskog zemljišta i oko 3.000 hektara poljoprivrednog zemljišta za dugoročan zakup.

Foto: TANJUG/ Vlada Srbije

Foto: TANJUG/ Vlada Srbije

Srbija je u decembru 2015. godine usvojila Zakon o poljoprivrednom zemljištu koji daje pravni okvir za zakup poljoprivrednog zemljišta po osnovu investicije i omogućava implementaciju ovog projekta.

Vučić: Sviđa mi se ideja o plaćanju poreza mobilnim telefonom

Vlada Srbije je takođe usvojila i prateću Uredbu o uslovima, načinu i postpuku za ostvarivanje prava prvenstva zakupa.

Foto: TANJUG/ Vlada Srbije

Foto: TANJUG/ Vlada Srbije

Predstavnici kompanije "Tenis" su naveli da je za započinjanje ovog projekta neophodno obezbediti lokacije za izgradnju minimum 10 farmi jer to garantuje isplativost ove investicije.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • stepski vuk

    Dolazak Tenisa znaci oporavak mesne industrije u Srbiji.

  • HellenaH.

    Jaki investitori kao što je Tenis su nam potrebni.

  • Despot

    Jos jedna odlicna vest za Srbiju,Tenis je jedna ozbiljna firma mesna industrija ce ici krupnim koracima napred,bas kao i nasa Srbija.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima