≫ 

Vučić razgovarao sa ambasadorom Holandije

Vučić je izrazio zadovoljstvo što se uvećavaju holandske investicije u Srbiji, pa je Holandija, sa uloženih oko šest milijardi evra, postala najveći investitor, dok holandske kompanije zapošljavaju oko 15.000 radnika

  • 52

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Kraljevine Holandije Hendrika van den Dola kome je preneo zadovoljstvo zbog podrške te zemlje evropskim integracijama Srbije kao i povećanja holandskih investicija.

Vučić primio u oproštajnu posetu ambasadora Južne Koreje (FOTO)

Premijer Vučić je zahvalio na pismu u kojem mu je holandski premijer Mark Rute čestitao na ponovnom imenovanju i poželeo da sa mnogo mudrosti i uspeha obavlja važnu dužnost, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

Vučić je izrazio zadovoljstvo što se uvećavaju holandske investicije u Srbiji, pa je Holandija, sa uloženih oko šest milijardi evra, postala najveći investitor, dok holandske kompanije zapošljavaju oko 15.000 radnika.

Vučić i Dodik u Vladi Srbije: Evo o čemu će razgovarati!

On je takođe istakao značaj kontinuirane podrške Holandije evrointegracijama Srbije, koja je posebno došla do izražaja tokom predsedavanja te zemlje Evropskoj uniji u prvoj polovini ove godine.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Ambasador Van den Dol je ocenio da je jasna opredeljenost Srbije za nastavak evropskog puta, kao i da je vidljiv napredak u sprovođenju društvenih i ekonomskih reformi.

To stvara i bezbednije poslovno okruženje, rekao je holandski ambasador, što se, kako je ocenio, vidi i kroz veći interes za investiranje u Srbiji.

On je naveo nekoliko holandskih kompanija koje uskoro počinju da posluju u Srbiji ili šire već postojeće poslovanje.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Ambasador je izrazio nadu da će biti održana dinamika otvaranja poglavlja u pregovorima o pristupanju Srbije Evropskoj uniji i naglasio konstruktivnu ulogu Srbije u očuvanju regionalne stabilnosti, navedeno je u saopštenju.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mile

    9. septembar 2016 | 18:46

    Svaka podrška koju Srbija dobije pokazuje koliko Srbija napreduje, i koliko njen napredak primećuju druge zemlje. Podrška od strane Holandije je jako bitna za Srbiju na putu ka Evropi.

  • nina

    9. septembar 2016 | 18:34

    Samo nek dovedu jos koju firmu,bice jos radnih mesta .

  • lena

    9. septembar 2016 | 15:37

    Odnosi sa Holandijom su dobri, ali biće i još bolji. Za Srbiju je jako bitna dobra saradnja sa drugim zemljama.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA