Dodik Vučiću: Referendum u ovim uslovima - svakako

Vučić i Dodik razgovarali su i o temama značajnim za mir i stabilnost regiona, saglasivši se da je mir najvažniji uslov za napredak i sigurnu budućnost srpskog naroda na Zapadnom Balkanu, ali i svih ostalih naroda koji žive na tom prostoru

  • 62

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom sa kojim je razgovarao o daljem unapređenju bilateralnih odnosa Republike Srbije i RS, posebno istakavši izgradnju infrastrukturnih projekata koji povezuju Republiku Srbiju i Republiku Srpsku, kao i zajednička ulaganja u kulturne i obrazovne sadržaje.

OČUVANJE STABILNOSTI: Nikolić i Vučić danas sa srpskim predstavnicima BiH

U skladu s tim, posebno je dogovoren nastavak zajedničkog ulaganja u Andrićev institut u Višegradu, kao i dalje učešće u obeležavanju različitih datuma iz nacionalne istorije srpskog naroda, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijma.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Vučić i Dodik razgovarali su i o temama značajnim za mir i stabilnost regiona, saglasivši se da je mir najvažniji uslov za napredak i sigurnu budućnost srpskog naroda na Zapadnom Balkanu, ali i svih ostalih naroda koji žive na tom prostoru.

DODIK UOČI SASTANKA SA VUČIĆEM: Cilj referenduma nije otcepljenje RS

Predsednik Dodik još jednom je informisao premijera Vučića da će referendum u Republici Srpskoj u ovakvim uslovima svakako biti održan, ukoliko Ustavni sud BiH u međuvremenu ne preinači ili promeni svoju odluku i vrati odlučivanje na početak.

DODIK NAKON SASTANKA: Odbranićemo Dan Republike Srpske, hvala Vučiću i Nikoliću

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Premijer Vučić ponovio je zvanične stavove Republike Srbije, iznete prošle nedelje na sastanku u Predsedništvu Srbije, i izrazio nadu i uverenje da će Republika Srbija i Republika Srpska i u buduće svoje odnose činiti bližim i intenzivnijim.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cana

    9. septembar 2016 | 16:40

    Vucic je korektno postupio .Javno je izneo svoj stav ali ipak nece da se mesa u unutrasnje stvari druge drzave.

  • Hedona

    9. septembar 2016 | 18:41

    Vučić i Dodik razgovarali su i o temama značajnim za mir i stabilnost regiona, saglasivši se da je mir najvažniji uslov za napredak i sigurnu budućnost srpskog naroda na Zapadnom Balkanu, ali i svih ostalih naroda koji žive na tom prostoru.Ddik bi trebao da razmisli o odustajanju od referenduma, bar za sada ako će time da ugrozi mir u regionu.

  • Kiki

    9. septembar 2016 | 17:05

    Mi smo tu da posavetujemo a nikako da odlučujemo umesto njih.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA