SRBIJA NEMA PROBLEM SA JAVNIM DUGOM I DEFICITOM: Vučić se sastao sa Manuelom Valsom!

- Posebnu pažnju bi trebalo posvetiti ulaganjima u IT sektor i poljoprivredu - izjavio je premijer Srbije

  • 5

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas u Parizu sa premijerom Francuske Manuelom Valsom.

VUČIĆ: Francuske kompanije će sve više ulagati u Srbiju!

Vučić je ranije danas govorio na poslovnoj konferenciji o Srbiji u asocijaciji "Biznis Frans", na kojoj su učestvovali predstavnici oko 80 francuskih komanija, koje su zainteresovane za ulaganje u Srbiji.

SASTANAK VUČIĆA I LARŠERA U PARIZU: Francuska zna koliko je važna uloga Srbije u regionu! (FOTO)

On je pozvao francuske kompanije da u što većem broju dođu u Srbiju i dodao da trgovinska razmena može biti veća, kao i da Srbija očekuje rast od 3 odsto ove godine.

- Mere fiskalne konsolidacije dale su rezultate, te Srbija nema ni deficit u budžetu, ni problem sa javnim finansijama - istakao je premijer Vučić.

Foto: Tanjug/VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLUZBA ZA ODNOSE ZA JAVNOSCU Foto: Tanjug/VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLUZBA ZA ODNOSE ZA JAVNOSCU

Tokom konferencije srpski premijer je izjavio da Srbiji najveći problem nisu modeli finasiranja velikih infrastrukturnih projekata, već su to pre neki tehnički problemi.

- Mnogi francuski investitori žele da ulažu u Srbiju, među kojima su i dve kompanije zainteresovane za ulaganje u naš aerodorom - rekao je Vučić.

On je dodao da je Srbija popravila Popravili smo svoju poziciju na Doing busineš listi i istakao da je naš cilj da sledeće godine budemo među prvih 35 na pomenutoj listi.

Foto: Tanjug/VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLUZBA ZA ODNOSE ZA JAVNOSCU Foto: Tanjug/VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLUZBA ZA ODNOSE ZA JAVNOSCU

- Srbija, kao stabilna zemlja koja nema problem sa javnim dugom i deficitom, može da ponudi investitorima bolje uslove od zemalja u okruženju, kao i subvencije. Posebnu pažnju bi trebalo posvetiti ulaganjima u IT sektor i poljoprivredu. Srbija ima široko tržište, od regionalnog preko evropskog do ruskog i evroazijskog tržišta - izjavio je Vučić.

Premijer je dodao da Srbija mora da sprovede još niz teških reformi i dodatno razvije preduzetnički duh, koji je u prethodnim decenijama zapostavljen.

Predstavnicima francuskih kompanija obratio se i ministar ekonomije Goran Knežević, koji je govorio o stanju srpske privrede i poslovnoj klimi. Konferenciji prisustvuju i gradonačelnik Beograda Siniša Mali i predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež, navodi se u saopštenju iz kabineta predsednika Vlade.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kengur

    15. septembar 2016 | 13:15

    Covek izgubio kompas!

  • Ccc

    15. septembar 2016 | 14:18

    Pa sto poskupljuje struja pa meso pa sad ce i voda ako smo tolko stabilni,bas bih volela da mi se objasni

  • Boki

    15. septembar 2016 | 14:18

    PO VUCICU MI SMO NAJ BOLJA I NAJ BOGATIJA ZEMLJA NA PLANETI. NA CEMU JE OVAJ "NAS" PREMIJER ? ? ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA