Krivokapić i Nikolaidis moraju da odu!

Stranke i nevladine organizacije traže odgovornost predsednika Skupštine Crne Gore i njegovog savetnika zbog njegovog teksta u kome praktično poziva na ubistvo srpskih zvaničnika. Nikolaidis, s druge strane, tvrdi da iza napada na njega stoji kontraobaveštajna služba u Srbiji

  • 0

Predsednik Izvršnog odbora Narodne stranke Slaviša Guberinić tvrdi da predsednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić treba da ode s političke scene, jer je "šef sekte koja odlučuje o sudbini Crne Gore", dok je Andrej Nikolaidis, njegov savetnik, "spiker te sekte".

Takođe, predsednik nevladine organizacije Građanska alijansa Boris Raonić poziva Krivokapića da se izjasni o stavovima svog savetnika.

Nikolaidis je 11. januara, u tekstu pod naslovom "Šta je ostalo od velike Srbije", napisao da bi "bio civilizacijski iskorak" da su u dvoranu Borik, gde je slavljen jubilej Republike Srpske, uneti dinamit i puške.

U Skupštini Crne Gore, zasad, nije bilo nikakvog razgovora o spornoj oceni Krivokapićevog savetnika. Krivokapić se i dalje ne oglašava, kao ni državna tužiteljka Ljiljana Klikovac, koja je pre tri dana najavila istragu povodom ovog slučaja.

S druge strane, Nikolaidis tvrdi da je medijska kampanja koja se vodi protiv njega usmerena da bi se nanela šteta njegovom šefu. On je gostujući u emisiji “U centar” TV Crne Gore rekao da je on taj tekst, objavljen na portalu "Analitika", napisao kao Andrej Nikolaidis i da je isticanjem jednog pasusa ignorisana suština. On je dodao i da iza napada na njega stoji kontraobaveštajna služba u Srbiji.

- Nisam pozivao na ubistva, već sam ocenio da bi istinska civilizacijska pravda bila da međunarodna zajednica ukine Republiku Srpsku - objasnio je Nikolaidis i dodao da njegov tekst zapravo govori o činjenici da je Srpska stvorena na nečemu što je u Hagu osuđeno kao zločin.

(telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA