PREDSEDNIK AMERIČKE PRIVREDNE KOMORE: Investiranje u Srbiji će doneti nova radna mesta, proizvode i poreze u budžet države

- Srbija je mala zemlja, nalazi se između Istoka i Zapada. Amerika je najmoćnija zemlja na zapadnoj hemisferi, prema tome uvek je dobro biti u Americi, uvek je dobro imati dobrog saveznika u Americi - rekao je Zoran Petrović

Predsednik Američke privredne komore Zoran Petrović ocenio je da je za Srbiju dobro to što je premijer Aleksandar Vučić otišao u SAD, jer je važno u njima imati saveznike.

VUČIĆ I DAČIĆ U NJUJORKU: Predvode srpsku delegaciju na zasedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija!

- Srbija je mala zemlja, nalazi se između Istoka i Zapada. Amerika je najmoćnija zemlja na zapadnoj hemisferi, prema tome uvek je dobro biti u Americi, uvek je dobro imati dobrog saveznika u Americi - rekao je Petrović novinarima u Beogradu.

GORAN KNEŽEVIĆ: Premijerova poseta SAD će imati veliki efekat na privredu Srbije!

On kaže da Srbija vodi dobru ekonomsku politiku, koja je podržana od SAD-a i njenih institucija, te i da se politički odnosi sa tom zemljom razvijaju u dobrom pravcu.

- Ekonomska i politička stabilnost je važna za investicionu klimu i to je ono što ohrabruje ljude da investiraju u Srbiju. Politička i makroekonomska stabilnost je od ključnog značaja za bilo koga ko razmišlja da investira u Srbiju - rekao je Petrović.

On je podsetio da će nekoliko američkih kompanija investirati u Srbiju, te da je obim investicija oko 20 miliona evra.

- To je dobra stvar jer će doneti nova radna mesta, nove proizvode koje ćemo da izvozimo i nove poreze u budžet države - zaključio je Petrović.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jelena

    20. septembar 2016 | 14:22

    Naravno da je sve ovo veoma važno za nas jer koračamo kroz turbolentno vreme i svaka saradnja sa velesilama je više nego dobrodošla.

  • Goca

    20. septembar 2016 | 14:22

    Svaka investicija je bitna za Srbiju i neka ih bude sto vise.

  • nuki

    20. septembar 2016 | 18:15

    Otvaranje novih radnih mesta, zaposljavanje omladine, samim tim ce se i povecavati natalitet! Polako, idemo ka Evropskim putem!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA