ALBANCI SA KOSOVA PRIZIVAJU NOVI RAT: Albin Kurti tvrdi da demarkacija može da donese nove sukobe

"Granica je pitanje podele teritorije. Nemamo zemlju koju bismo nekome poklonili. Na toj zemlji je prolivana krv koju ne možemo da oprostimo", rekao je Kurti u Tirani

  • 47

Osnivač radikalnog opozicionog pokreta "Samopredeljenje" u kosovskoj skupštini Albin Kurti tvrdi da bi pitanje demarkacije sa Crnom Gorom moglo da "donese rat na Kosovu u narednih pet godina“, prenosi MIA.

PANIKA U SKUPŠTINI KOSOVA: Poslanik aktivirao suzavac!

"Granica je pitanje podele teritorije. Nemamo zemlju koju bismo nekome poklonili. Na toj zemlji je prolivana krv koju ne možemo da oprostimo", rekao je Kurti u Tirani.

On je ponovio zahtev da predsednik Hašim Tači i premijer Isa Mustafa podnesu ostavke.

MIA navodi da je Kurti kazao da je odluka kosovske vlade o povlačenju dogovora o demarkaciji granice sa dnevnog reda sednice parlamenta došla pod pritiskom opozicije, čime je, po njemu, Kosovu „spaseno 8.200 hektara teritorije“.

HAOS U PRIŠTINI: Uhapšen Aljbin Kurti, policija pokušava da smiri demonstrante! (FOTO) (VIDEO)

"Prvog septembra postigli smo veliki uspeh pošto smo spasli 8.200 hektara. Dogovorom Tačija i Mustafe mi imamo novu granicu, a ne demarkaciju. Crna Gora želi da dublje uđe na kosovsku teritoriju zbog sopstvenih planova", tvrdi Kurti, koji smatra da je "dogovor s Crnom Gorom kapitulacija Kosova".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • krusevac

    21. septembar 2016 | 10:28

    Prolivana je krv, ali SRPSKOG naroda! Bog sve vidi, ponovo ce Kosovo biti srpsko! Samo polako, ne kaze se za dzabe "Bog nije vrana, da vadi oci odmah"

  • Misirac

    21. septembar 2016 | 11:09

    Dele tuđe.Polako samo....

  • Dixi

    21. septembar 2016 | 11:16

    Nastaviš li da tako trabunjaš, ostećeš bez ... prezimena, dalobu!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA