Prekinuto ročište Oliveru Ivanoviću

O žalbi Olivera Ivanovića na presudu od devet godina zatvora raspravljaće se kada predsednik Apelacionog suda odluči o zahtevu odbrane da iz sudskog veća bude izuzet albanski sudija

  • 2

Prvo ročište po žalbi odbrane Olivera Ivanovića na prvostepenu presudu prekinuto je zbog zahteva odbrane o izuzeću albanskog sudije iz sastava sudskog veća. Proces će biti nastavljen 11. oktobra.

NE ZNAJU KAKO DA OBRAZLOŽE PRESUDU IVANOVIĆU? Sudije Euleksa još nisu dostavile odluku odbrani

Ročište koje je počelo u 10 časova u Apelacionom sudu u Prištini prekinuto je, a ročište koje je bilo zakazano za sutra neće biti održano, javlja dopisnik RTS-a.

O žalbi Olivera Ivanovića na presudu od devet godina zatvora raspravljaće se kada predsednik Apelacionog suda odluči o zahtevu odbrane da iz sudskog veća bude izuzet albanski sudija.

Advokati Olivera Ivanovića tvrde da sudija koji je pripadnik albanske nacionalnosti ne može biti objektivan i da je Euleks misija osnovana da bi sudila u predmetima kao što je ovaj. Ističu da je taj proces baziran na etničkoj osnovi i politički motivisan.

"Tata, zagrli me da ti dam snagu": Sin vođe kosovskih Srba pati za ocem (POTRESNA ISPOVEST)

Ivanović je više od dve i po godine u pritvoru zbog optužbi da je počinio ratni zločin.

Foto: Tanjug/ Boki Foto: Tanjug/ Boki

O tome da li će biti potvrđena presuda protiv Ivanovića ili će slučaj biti vraćen na ponovno razmatranje odlučuje tročlano sudsko veće, koje čine Driton Muharemi, Radoši Petrov i Ana Bednarek, sa Petrovim na čelu.

OLIVER MORA BITI OSLOBOĐEN - ORI SE KOSOVOM! Srbi traže od EULEKSA da pusti na slobodu Ivanovića! (FOTO)

Odbrana Olivera Ivanovića navodi u žalbi koju je podnela Apelacionom sudu da je Ivanović optužen da je komandovao jedinicom, a pritom niko nije rekao koja je to jedinica, izdao rešenje da se streljaju Albanci, što, ističu u odbrani, nije dokazano, te je i samo jedan svedok potvrdio njegovo prisustvo na mestu gde su ubijeni Albanci.

Ročišta se održavaju u Prištini gde je sedište Apelacionog suda. Ročišta su otvorena za javnost.

(Telegraf.rs/RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA