• 8

Stefanović: OEBS se grubo meša u unutrašnje stvari Srbije

Ministar policije će tražiti od OEBS-a potvrdu da li je to njihov zvaničan stav, a ako nije - tražiće izvinjenje i demant

  • 8

Ocenu predstavnika OEBS-a u kojoj se navodi da bi postupanje policije u slučaju Savamala u aprilu trebalo da brine sve građane, Nebojša Stefanović vidi kao "grubo mešanje u unutrašnje stvari Srbije", kojim se ne poštuje ni tužilačka istraga ni sudski postupak koji nije okončan.

Oglasili se čelnici Beograda o RUŠENJU U SAVAMALI

- Veoma sam neprijatno iznenađen i tražiću objašnjenje da li je to zvanični stav OEBS-a, a ako nije tražiću izvinjenje i demant - rekao je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, komentarišući izjavu predstavnika OEBS-a. On kaže da će posle dobijanja odgovora od OEBS-a uputiti zvaničan dopis predsedniku Vlade Srbije Aleksandru Vučić šta su naredni koraci MUP-a.

Stefanović je izjavio da ne zna da li je Unutrašnja kontrola MUP-a dostavila svoj izveštaj Višem javnom tužilaštvu u Beogradu o slučaju rušenja objekata u Savamaloj, te da će samo tužilaštvo odlučiti da li će i kada taj izveštaj proslediti zaštitniku građana.

- U skladu za zakonom o krivičnom postupku izveštaje o postupcima koji su u toku i nalazima policije dostavljamo tužilaštvu, a ono može da ih prosledi kome god smatra da treba - rekao je Stefanović, odgovarajući na pitanje zašto Unutrašnja kontrola MUP-a nije dostavila ombusmanu pomenuti izveštaj.

Foto: Tanjug / Nemanja Jovanović

Foto: Tanjug / Nemanja Jovanović

On je kazao da ne zna šta je do sada uradio sektor unutrašnje kontrole i u kojoj je fazi.

STEFANOVIĆ: Istrage o rušenju u Savamali i o pretnjama Kesiću biće vođene profesionalno

- Kada budu smatrali da treba da dostave tužilaštvu, ili ako su dostavili tužilaštvu izveštaj i kada tužilaštvo bude smatralo da treba da postupi dalje ono će to učiniti - izjavio je Stefanović, ističući da se ombdusmanu inače dostavljaju svi izveštaji koje traži osim onih koji se direktno mešaju krivični postupak.

Ministar je takođe ukazao da ni u ovom postupku ministri neće biti ti koji donose presude, jer za to postoji pravosudni sistem.

Da sam znao za akciju u Savamali, rekao bih: "Rušite u po bela dana, DAJTE I MENI JEDAN BAGER", poručio Vučić

Po novom zakonu o policiji ministar u istražnom smislu nema nikakvu ulogu, niti može da ima saznanja dokle je istraga stigla, ukazao je Stefanović.

- Istragama se bavi tužilaštvo i daje istrukcije policiji što se odnosi i na sektor unutrašnje kontrole koje ne podnosi ministru izveštaj o tome šta traži tužiaštvo niti šta su procesne radnje vezane za istragu u tom slučaju - naglasio je on.

On je podsetio da se o ovoj temi dosta govorilo i da su svi rekli svoje političke stavove, te da što se tiče istrage slučaj treba prepustiti nadležnim organima.

(Telegraf.rs/Tanjug, N1)

 

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Imenjak

    Cuj to

  • VBA

    Šta bi sa onim da EU nema alternativu.? Sada vam to ne odgovara.?

  • Sloba

    Ljudi su rekli sta su imali, kakvo objasnjenje trazis? Hoces da ih pitas da li su ozbiljno mislili? Ne sramoti nam Srbiju!

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima