≫ 

Nikolić: Peres zaslužan što Izrael nije priznao Kosovo

Predsednik Nikolić je prisustvovao sahrani iskrenog prijatelja srpskog naroda, koji je pre svega ostao dosledan stavu da podrži teritorijalnu celovitost Srbije

  • 26

Zahvaljujući Šimonu Peresu, Izrael nije priznao jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova i Metohije, rekao je predsednik Srbije Tomislav Nikolić, koji je u Jerusalimu prisustvovao državnoj sahrani bivšeg predsednika Izraela.

SAHRANJEN ŠIMON PERES: Svetski lideri ispratili bivšeg izraelskog predsednika na večni počinak (FOTO) (VIDEO)

- On i ja smo se sreli 2013. godine i razgovarali dugo. Još je bio u mandatu predsednika i shvatio sam da je njegovo učenje takvo da Izrael nikada neće promeniti svoje mišljenje o Srbiji, srpskom narodu, o povezanosti naših naroda - rekao je Nikolić.

Predsednik Nikolić je svojim prisustvom sahrani Šimona Peresa simbolizovao neraskidivu vezanost srpskog i jevrejskog naroda.

Vučić se upisao u Knjigu žalosti u Ambasadi Izraela

- Odnosi Izraela i Srbije su veoma dobri, a Šimon Peres je ostavio snažan lični pečat na unapređenju i učvršćivanju prijateljstva dve zemlje i na zauzimanju Izraelskog stava o nepriznavanju nezavisnosti Kosova i Metohije - navodi se u saopštenju Kabineta predsednika.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Ugled bivšeg izraelskog predsednika okupio je u Jerusalimu veliki broj svetskih državnika, među njima i one koji se međusobno ne slažu.

PERESOVA SMRT JE PODELILA SVET: Dok jedni tuguju za njim, drugi sumnjaju u njegova "dobra dela" (FOTO)

Sahrani su prisustvovali i predstavnici više od 100 zemalja, što u Izraelu nije zapamćeno od njenog osnivanja.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Među prisutnima bili su i princ Čarls, predsednik Francuske Fransoa Oland, američki predsednik Barak Obama, nemački predsednik Joahim Gauk, premijer Kanade Džastin Trud, predsednik Meksika Enrike Penja, šefica evropske diplomatije Federika Mogerini, državni sekretar SAD Džon Keri, šefovi država i vlada Afrike, Azije i Latinske Amerike i najviši predstavnici međunarodnih organizacija.

(Telegraf.rs/RTS)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Petar

    30. septembar 2016 | 17:41

    Sta trabunjas nije priznao zbog Palestine,a ne zbog Srbije,isto kao i Spanija zbog Katalonije,inace bi priznali pre Amerike

  • Marko Parezan lično

    30. septembar 2016 | 19:35

    Nek nije izrael priznao kosovo I netreba kosovo je odvratno ko balega .

  • Савица

    30. septembar 2016 | 20:51

    МА КОЛКО СЕ ТРУДИЛИ, ТИТОВА САХРАНА ЈЕ БИЛА ГРАНДИОЗНА. ВЕЛИКИ ВОЂА, ВЕЛИКА ОДАТА ПОШТА.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA