KINESKI PREMIJER PISAO VUČIĆU: Ugovor o pruzi Beograd-Budimpešta tokom samita u Rigi

Kineski premijer Li Kećang piše da će nadležnim organima kineske strane dati nalog da ubrzaju sve procedure u vezi sa aktuelnim infrastrukturnim projektima, kao i da će prilikom predstojećeg Samita Kina-CIEZ u Rigi biti potpisan komercijalni ugovor za izgradnju brze pruge Beograd-Budimpešta

  • 47

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa kineskim ambasadorom u Beogradu Li Mančangom, koji mu je uručio pismo premijera Kine Li Kećanga, u kojem se navodi da će prilikom predstojećeg Samita Kina-CIEZ u Rigi biti potpisan komercijalni ugovor za izgradnju brze pruge Beograd-Budimpešta.

VUČIĆ I KEĆANG: Tradicionalno prijateljstvo Srbije i Kine pretvoriti u konkretna dela (FOTO)

U pismu se navodi i da je kineski premijer duboko dirnut entuzijazmom i odlučnošću premijera Srbije za produbljivanje odnosa Srbije i Kine, saopštila je vladina kancelarija za saradnju sa medijima.

Kineski premijer Li Kećang piše da će nadležnim organima kineske strane dati nalog da ubrzaju sve procedure u vezi sa aktuelnim infrastrukturnim projektima, kao i da će prilikom predstojećeg Samita Kina-CIEZ u Rigi biti potpisan komercijalni ugovor za izgradnju brze pruge Beograd-Budimpešta.

PREMIJER KINE OBEĆAO: Gradnja pruge Beograd - Budimpešta počinje već ove godine!

Osim toga, u pismu kineskog premijera se navodi da će Vlada Narodne Republike Kine i dalje ohrabrivati kineska preduzeća da investiraju i posluju u našoj zemlji, posebno u potencijalne projekte o kojima je bilo reči tokom posete kineskog predsednika Srbiji Si Ðipinga, kao što su izgradnja ostalih deonica auto-puta na Koridoru 11, aerodrom Beograd, RTB Bor i HIP Petrohemija.

VUČIĆ OBEĆAO: Vozom će Srbi od Beograda do Budimpešte putovati dva i po sata! (FOTO)

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Premijer Li Kećang na kraju pisma izražava zadovoljstvo zbog skorog susreta sa premijerom Srbije tokom Samita u Rigi, navodi se u saopštenju.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    1. oktobar 2016 | 18:30

    BRAVO VUCICU!!! VELIKI POSLOVI SE DANAS PRAVE SA KINEZIMA!!! MANTE SE OVIH EU UCENJIVACA I KLOSARA !!!

  • Dex

    2. oktobar 2016 | 09:01

    Brza pruga Beograd-Budimpešta je do samo pre 5 godina bila misaona imenica za nas,nismo mogli tome uopšte da se nadamo,zato jedno veliko bravo za Vladu Srbije i naše prijateljstvo sa Kinom.

  • Dare

    2. oktobar 2016 | 08:59

    Kinezi su naši veliki prijatelji i ovim ugovorom se to i dokazuje,velika sredstva su opredelili za nas i mi možemo biti ponosni na tu činjenicu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA