Mekalister: Nemačka poštuje ulogu Srbije kao stuba evropske stabilnosti

Izvestilac Evropskog parlamenta Dejvid Makalister je rekao da je politika regionalne stabilnosti veoma važna i da Nemačka poštuje ulogu Srbije kao stuba stabilnosti

Premijer Aleksandar Vučić sastao se sa izvestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju Dejvidom Makalisterom i članovima Bundestaga iz redova CDU/CSU, sa kojima je razgovarao o evropskom putu Srbije, situaciji u regionu i problemima u pregovorima sa Prištinom.

Aleksandar Vučić je poslanike Bundestaga i Makalistera obavestio o napretku u ekonomskim reformama Srbije i istakao da će Srbija učiniti sve da održi najbolje odnose sa zemljama regiona, jer je politička stabilnost osnovni uslov ekonomskog prosperiteta zemalja Zapadnog Balkana.

Mekalister: Moguća nova poglavlja, vlada da nastavi tim putem

Srpski premijer je ujedno čestitao članovima Bundestaga Dan ujedinjenja Nemačke, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

Izvestilac Evropskog parlamenta Dejvid Makalister je rekao da je politika regionalne stabilnosti veoma važna i da Nemačka poštuje ulogu Srbije kao stuba stabilnosti. On je naglasio da situacija u regionu nije jednostavna i izrazio nadu da će sve zemlje regiona ići putem dobrosusedskih odnosa.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

Članovi Bundestaga iz redova CDU/CSU pozdravili su evropski put Srbije i ekonomske reforme koje je Vlada Srbije sprovela u poslednje dve godine.

Mekalister: Srbija napreduje, uradite neophodno da bi otvorili i druga poglavlja (FOTO)

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • viktorija1

    4. oktobar 2016 | 09:03

    Srbija koraca krupnim koracima napred,sve vise postovanja u Svetu.

  • mira547

    4. oktobar 2016 | 14:47

    Srbija je svojim radom i ostavarenim rezultatima pokazala da zaslužuje poštovanje drugih.

  • Jovan

    4. oktobar 2016 | 11:02

    Srbija je jedina drzava na Balkanu koja je preduzela knkretne mere sto se tice smanjivanj strasti. Nadam se da ce I komsije promeniti plocu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA