Mekalister: Srbija napreduje, uradite neophodno da bi otvorili i druga poglavlja (FOTO)

- Sada kada su poglavlja otvorena, mora domaći da se uradi, da se implementira ono što je neophodno, ali sasvim sam siguran da će u ovoj godini biti otvorena i druga poglavlja. Smatram da je poglavlje 5 (javne nabavke) već spremno, kao i neka druga poglavlja - rekao je stalni izvestilac za Srbiju

  • 0

Poslanik u Evropskom parlamentu i stalni izvestilac za Srbiju Dejvid Mekalister izjavio je danas da Srbija ima stabilan napredak ka članstvu u Evropskoj uniji i poželeo da srpska vlada i parlament "nastave s dobrim poslom".

Mekalister je, odgovarajući na pitanja novinara u Skupštini Srbije, rekao da su za članstvo Srbije u EU potrebni vreme i dobre pripreme, konstatujući da je otvaranje poglavlja 23 i 24 bio veliki korak napred.

Mekalister: Srbija u obavezi da, po potrebi, UVODI SANKCIJE! (FOTO)

- Sada kada su poglavlja otvorena, mora domaći da se uradi, da se implementira ono što je neophodno, ali sasvim sam siguran da će u ovoj godini biti otvorena i druga poglavlja. Smatram da je poglavlje 5 (javne nabavke) već spremno, kao i neka druga poglavlja - rekao je Mekalister.

Vučić se sastao sa izvestiocem Evropskog parlamenta Mekalisterom (FOTO) (VIDEO)

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

On je istakao da su to dobri signali i zamolio srpsku vladu i parlament da nastave s dobrim poslom.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA