Dačić o migrantskoj krizi: Vlada priprema mere za zaštitu nacionalnih interesa

Pripremamo mere koje će zaštititi nacionalne interese u migrantskoj krizi, kaže Dačić

  • 0

Srbija neće dozvoliti da bude najveća žrtva migrantske krize, pa vlada priprema mere za zaštitu nacionalnih interesa, rekao je Ivica Dačić.

40 miliona evra pomoći Srbiji od EU zbog migranata

- Zatvaranje granica nije isto što i podizanje ograde, ali u svakom slucaju Srbija se nalazi u situaciji kada mora veoma pažljivo da osluškuje šta se dešava - rekao je ministar spoljnih poslovaističući neophodnost stalnog kontakta sa zemljama koje se nalaze u gornjem delu Balkanske rute.

On je istakao da je Srbija pokazala koliko je humana po pitanju migranata.

Nikolić: Moraćemo da zatvorimo granicu za migrante

U kakavom položaju će biti Srbija, takođe, dosta zavisi i od ishoda odnosa EU i Turske, dodao je ministar spoljnih poslova Srbije.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

Dačić je rekao da se juče sastao sa premijerom Mađarske Viktorom Orbanom, koji je sa divljenjem pričao o srpskoj politici u vezi sa migrantskom krizom, kao i da se prethodno video i sa ministrom spoljnih poslova Mađarske Peterom Sijartom.

ORBAN POSLE REFERENDUMA NAJAVIO AMANDMAN NA USTAV: "EU nas ne može prisiliti da primimo migrante"

Dačić kaže da su oni zadovoljni ishodom referenduma o migrantima iako nije uspeo pošto nije izašlo 50 odsto birača, jer je 98 odsto njih bilo protiv prijeka kvota za prihvat migranata.

Orban tvrdi da migranti ugrožavaju bezbedan način života u Evropi!

Kako je rekao Dačić, to znači da Mađarska neće menjati poziciju prema migrantima, što za Srbiju znači da neće biti promena na granici.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA