Svetozar Marović na lečenju u Beogradu

Marovićevo zdravstveno stanje je ozbiljno narušeno, a psihosomatska komponenta njegovih poremećaja otežava da se završi invazivno kardiološko lečenje, koje uključuje koronarografiju, rekao je dr Milovan Bojić

  • 28

Bivši predsednik Državne zajednice Srbija i Crna Gora Svetozar Marović teško je bolestan i trenutno se nalazi u Beogradu na lečenju, objavili su beogradski mediji.

SASLUŠAN SVETOZAR MAROVIĆ: Pozdravite mi sve prijatelje i neprijatelje

Navodi se da Marović, koji je nedavno osuđen na tri godine zatvora zbog malverzacija s državnim zemljištem u Budvi, leči se na klinici "Ostrog" zbog problema sa srcem, a kako kaže njegov lekar dr Milovan Bojić, koji je lečio Vojislava Šešelja i Slobodana Miloševića, situaciju znatno otežava njegovo teško psihičko stanje.

- On je u Beogradu već dve nedelje i biće još narednih nekoliko dana. Leči se na klinici "Ostrog". Ima problema sa srcem, možda će biti neophodna i operacija. U bolnicu ide da primi terapiju, mada ceo dan leži tamo. Ipak, najbolje je da pozovete njegovog lekara dr Bojića - rekao je prijatelj koji se javio na njegov telefon.

Bojić, koji je i bio funkcioner JUL Mirjane Marković, a danas je poslanik na listi SRS, kaže da je Marović njegov pacijent već 25 godina.

Foto: E-Stock.us/Petar Jovanovic Foto: E-Stock.us/Petar Jovanovic

- Marovićevo zdravstveno stanje je ozbiljno narušeno, a psihosomatska komponenta njegovih poremećaja otežava da se završi invazivno kardiološko lečenje, koje uključuje koronarografiju - rekao je Bojić.

Na molbu novinara da to rastumači, Bojić je rekao: "On je ozbiljan kardiovaskularni bolesnik i njegovo stanje zahteva koronarografiju i elektrofiziološko ispitivanje srčanih aritmija. Međutim, njegovo izuzetno teško psihičko stanje pogoršava kliničku sliku i ometa sprovođenje neophodnog lečenja".

OTVORIO DUŠU AMFILOHIJU: Svetozar Marović 45 minuta u zatvoru razgovarao sa mitropolitom MCP!

Bojić kaže da je Marović veoma nervozan, što dodatno pogoršava njegovo stanje.

- Njegova nervoza, odnosno njegova psihosomatizacija, izaziva dodatne poremećaje srčanog ritma, a mi ne možemo da ga smirimo i stabilizujemo. Nema veze što je on Svetozar Marović, on je pacijent. Svi smo mi psihosomatičari, ali stepen i intenzitet njegove psihosomatske komponente su takvi da dodatno pogoršavaju njegovo zdravstveno stanje i odlažu dalje kardiološko lečenje - poručio je lekar.

Foto: E-Stock.us/Petar Jovanović Foto: E-Stock.us/Petar Jovanović

Viši sud u Podgorici usvojio je sredinom septembra 2016. i drugi sporazum o priznanju krivice, na osnovu kojeg će Marović provesti u zatvoru ukupno tri godine zbog podstrekivanja u malverzacijama s prodajom državnog zemljišta i gradnjom u Budvi.

SVETOZAR MAROVIĆ PRIZNAO KRIVICU: Jutros izašao iz zatvora, nagodio se sa tužilaštvom

Marović je dužan da plati i 50.000 evra u humanitarne svrhe, a preuzeo je i obavezu da državi vrati 1.100.000 evra.

Zbog umešanosti u pomenutu aferu sin Svetozara Marovića Miloš osuđen je na kaznu zatvora od godinu dana, a njegov brat Dragan Marković na sedam meseci.

Sinu Svetozara Marovića godina, bratu 7 meseci zatvora

Marovićev prijatelj kaže da bivši predsednik SCG nije u pritvoru jer još nije doneto rešenje o izdržavanju kazne.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA