DIREKTOR TREPČE PORUČUJE: Situacija je nepredvidiva posle usvajanja spornog zakona (FOTO)

On je pozvao sve koji mogu da pomognu, a to su Vlada Republike Srbije, lokane samouprave, dobronamerni u međunarodnoj zajednici ali i odgovorni u Prištini

  • 93

Povodom usvajanja posebnog zakona o Trepči oglasio se i menadžment, Sindikat i sami zaposleni u Trepči koji ističu da su iznenađeni ovakvim razvojem događaja na Kosovu i Metohiji. Smatraju da vlada u Prištini ne gleda srpsku stranu kao ravnopravnog partnera.

Kosovski parlament usvojio zakon o Trepči posle maratonske sednice

ALBANCI SLAVE OTIMAČINU TREPČE: Đurić poručuje da je ovo potez koji će dovršiti etničko čišćenje Srba na KiM

Usvajanjem posebnog zakona o Trepči, koji je za menadžment, Sindikat i zaposlene u Trepči-sever neprihvatljiv i neprimenjiv, Vlada Kosova je pokazala da za nju srpska zajednica ne postoji. Poniženi smo, diskriminisani i odbačeni kao zainteresovana strana i prirodni partner - zajednički je zaključak menadžmenta i Sindikata Trepča.

O poslovnim rezultatima, planovima i aktueknoj situaciji u Kombinatu na konferenciji za novinare u Trepči govorio je danas generalni direktor Jovan Dimkić i između ostalog rekao da je situacija nepredvidiva posle usvajanja zakona o Trepči.

- Situacija u Trepči je stabilna ali može doći do pogoršanja zbog uticaja spoljnog faktora. Snaga svih zaposlenih je u ekonomskom razvoju, reorganizaciji i načinu upravljanja - rekao je Dimkić.

Drecun: Priština hoće da legalizuje otimanje srpske imovine

- To pokušavaju da nam unište a mi nismo spremni za samouništenje. Bez obzira na sve okolnosti, menadžment će u saradnji sa Sindikatom nastaviti sa redovnom proizvodnim aktivnostima, a u međuvremenu će se tražiti rešenja za nametnutu situaciju - rekao je direktor Trepče na severu Kosova.

On je pozvao sve koji mogu da pomognu, a to su Vlada Republike Srbije, lokane samouprave, dobronamerni u međunarodnoj zajednici ali i odgovorni u Prištini kojima treba još jednom predočiti posledice njihovog političkog delovanja kako bi situacija rešila dijalogom i na demokratski način.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Dušan Kozarev poručio je da "jednostrani potezi poput onoga koji je sinoć povukla Priština ne vode rešenjima već komplikuju situaciju".

STATUS ISE MUSTAFE PODIGAO PRAŠINU: "Posle 17 godina od oslobođenja Kosova, Trepča je ujedinitelj svih nas"

-Ostajemo otvoreni da se o svemu dogovorimo, a jedini pravi put su mir i dijalog. Vlada Republike Srbije , Kancelarija za KiM i Srbija u celini, imovinu Trepče smatraju svojom i poručuju da građani KiM , radnici Trepče , lojalni građni republike Srbije na ovim prostorima ne treba da brinu oko privrženosti države i vlade u traženju mirnog i održivog rešenja za ovu situaciju u koju smo dovedeni ne svojom voljom - rekao je Kozarev.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milka

    8. oktobar 2016 | 18:20

    Isa vi ste okupatori KIM I ZREPCE ITD?mars u etnicku Albaniju tamo vam je mesto jer SRBIJA JE TREBCU TELEKOM ITD. PLACALA VEKOVIMA A NE VI ?!DOSTA VISE SRBI MOJI REAGAJTE I VI DONOM I DRSKOSCU JER NEMOGU VISE DA IH SLUSAMO?!

  • Jole

    8. oktobar 2016 | 19:38

    Verujem da ce pokusaj opstrukcije rada rudnika Trepca od strane pristinskih vlasti biti osujecen u Briselu ili Njujorku.

  • Danijela K

    8. oktobar 2016 | 19:33

    Ovo je još jedna agresija na Srbe na Kosovu, samo ovaj put ne oružjem, već im oduzimaju jedini način da zarade za život.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA