≫ 

PITALI SU DAČIĆA DA LI ĆE SE KANDIDOVATI ZA PREDSEDNIKA: Evo šta im je odgovorio

Negirao je da se SPS raspada, ali kako kaže - dok se on bavio ozbiljnom međunarodnom politikom, ostali su se samo svađali

  • 5

Predsednik SPS Ivica Dačić još nije odlučio da li će se kandidovati na predsedničkim izborima, ali kaže da socijalisti ne bi podržali Zoranu Mihajlović za predsednika Srbije ako bi je kandidovao SNS.

 Poslanici Srpske liste zbog zakona o "Trepči" zamrzli rad u Skupštini Kosova

- Trebalo bi mnogo vremena da se objašnjavaju matematičke stvari. Ali da budem jasan: ukoliko Mihajlovićeva bude predlog, SPS to neće prihvatiti, rekao je Dačić za Kurir.

Kako kaže, njegova lična kandidatura je kompleksno pitanje jer zavisi od toga kakav će biti stav vladajuće koalicije.

Nakon spekulacija da bi zaštitnik građana Saša Janković takođe mogao ući u izbornu trku i da bi tom prilikom mogao dobiti podršku zapadnih zemalja, Dačić kaže da nije reč o tome da li će dobiti podršku tih zemalja već da li će biti kandidat stranaka opozicije.

- Znajući Srbe, teško, ali znam i da ako Zapad nesto želi, onda će se to i dogoditi, istakao je Dačić.

Negirao je da se SPS raspada, ali kako kaže - do sada u stranci nije bio dovoljno oštar, ali sada namerava da to promeni i uvede red.

Početkom oktobra, statutarna komisija SPS kaznila je ukorom pred isključenje funkcionere Nenada Borovčanina i Novicu Tončeva zbog kritika na račun stranke, kao i Dijanu Vukomanović i Ivanu Petrović zbog tuče.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    9. oktobar 2016 | 14:18

    „Politikom se bave ljudi koji nemaju nijedan drugi dar. Recite mi jednog obućara koji je dobar u svom poslu, a koji će biti spreman da sedi u Skupštini deset sati svaki dan. To je nemoguće, takav čovek ne postoji. Obaveza je da ne znaš ništa drugo da radiš nego samo to.”  — Milan Lane Gutović

  • Imenjak

    9. oktobar 2016 | 14:40

    Samo nam kapone treba

  • sreten žujkić-penzioner

    10. oktobar 2016 | 02:34

    Ovaj dacic toliko je glup da i sam prizna da celu politicku scenu konstruise zapad! Prvo za kandidaturu onog prevaranta sasu jankovica kao zastitnik gradjana a u stvari sluga okupatorov,toliko providno da je smesno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA