"Rama nije imao odgovore na moje argumente": Vučić o Trepči i Tačiju

- Znao sam šta će Rama reći, čim sam video novinara iz Prištine - rekao je Vučić

  • 65

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je za televiziju Prva da albanski premijer Edi Rama nije imao odgovor na njegove argumente za Trepču i Tačija.

 

Ne dajte drugima da uređuju odnose Srbije i Albanije!

 

Albanski premijer citirao Andrića

 

Kako navodi, znao je šta će Rama da kaže čim je video da su na bezbednosnom forumu, gde su oni razgovarali, i novinari iz Prištine.

 

Rama je u razgovoru sa Vučićem izjavio da Srbija treba što pre da prizna nezavisnost Kosova, kao i da podržava dijalog Beograda i Prištine.

 

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

 

- Ja ne treba da budem neko ko nema emocije, borim se za Srbiju jer volim to, a naravno da mi nije lepo da takve stvari slušam. To je politička igra, kao da mi ne znamo koji je njegov stav. Nije bilo potrebe za tim, osim da pokaže svojima i Albancima na Kosovu - rekao je Vučić.

 

Vučić je izjavio i da ne želi da komentariše najnovije izjave kosovske ministarke za dijalog Edite Tahiri, jer bi to značilo da se spušta na nivo političkog diskursa koji samo može da pravi dalje probleme.

 

- Šta god da kažem, šta god da odgovoram Editi Tahiri, ne ide da se spuštam na taj nivo. Nije u pitanju funkcija, nego je u pitanju sadržaj, pošto ne priliči nekome ko je premijer Srbije da odgovara na to - rekao je Vučić i istakao da je to nastavak one politike koju ne može da razume.

 

Foto: Profimedia/AFP

Foto: Profimedia/AFP

 

Tahiri je Evropskoj uniji dostavila listu sa imenima 1.860 nestalih osoba sa Kosova i istakla da je Srbija ta koja je počinila genocid na Kosovu i da Srbija zna na kojim lokacijama se nalaze nestali.

 

On je naveo da se plaši da takve izjave, posebno sa pravnim kvalifikacijama, govore o tome da neko želi dublju krizu i destabilizaciju, što u Srbiji niko ne želi.

 

(Tanjug/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nadica

    14. oktobar 2016 | 18:40

    Rama sve što priča ništa ne može da argumentuje, zato i nema odgovor na Vučićev stav po pitanju Trepče.

  • Saša

    14. oktobar 2016 | 17:38

    Naravno da je tako. Rama je klasičan provokator. Ništa manje i ništa više.

  • Sava

    14. oktobar 2016 | 18:01

    Neka si mu rekao,ponasao se bas arogantno na forumu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA