≫ 

NIŠLIJE RAZGOVARAJU SA VUČIĆEM: Traže pomoć za svoje i tuđe muke (FOTO)

Za razgovor sa premijerom prijavilo se više od 1.200 građana Niša i okoline, a Vučić će se sresti sa više od 20 njih i to uglavnom sa onima koji imaju najteže probleme

  • 33

Premijer Aleksandar Vučić počeo je večeras oko 17.45 sati u Domu vojske u Nišu susrete sa građanima koji su se prijavili za razgovor sa njim.

Za razgovor se prijavilo više od 1.200 građana Niša i okoline, a Vučić će se sresti sa više od 20 njih i to uglavnom sa onima koji imaju najteže probleme.

Među njima je i srpska olimpijka Lidija Mihajlović, koja je u ime streljačkog kluba iz koga je potekla, zatražila da im se obezbede prostorije koje godinama nemaju.

- Svi veliki gradovi su svojim klubovima obezbedili prostor. Kako taj problem godinama ne uspevamo da rešimo sa lokalnim vlastima, odlučila sam se da zatražim pomoć premijera. Nadam se da će on imati razumevanja i da ćemo najzad i mi imati mesto gde ćemo moći da radimo – rekla je Mihajlovićeva dok je čekala na prijem.

Rekordna zainteresovanost za razgovor sa premijerom: 1.200 ljudi u Nišu čeka Vučića

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

U Domu Vojske Srbije bila je i Marina Adamović, humanitarka koja već godinama prikuplja pomoć za obolele od najtežih bolesti. Iako je i sama invalid, ona po petnaestak sati svakog dana boravi u Obrenovićevoj ulici skupljajući novčane priloge za obolele.

- Zamolila sam premijera da mi pomogne da obezbedim nekakav prostor gde bih se sklonila leti od žege a zimi od hladnoće. Kazao je da će pomoći i ja verujem u to – rekla je Adamovićeva nakon susreta sa Vučićem.

Premijera je čekala i Marina Petrović, čiji je sin oboleo od karcinoma.

- Došla sam ne da molim, već da tražim da se učini mnogo za one koji se bore ili su se već izborili sa najtežom bolešću. Tražim da Niš dobije ustanovu gde će se lečiti, da im se obezbedi mesto gde mogu da izadju, da dobiju posao, da im se obezbedi dostojan život... Tražim od premijera da svoje saradnike natera da rade kao što on radi, jer kad i oni budu radili tako svima će nam biti bolje – kazala je Petrovićeva.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

Vučić u Nišu sa načelnicima okruga i gradonačelnicima: "Više ćemo ulagati u jug Srbije" (FOTO)

Reč je o ljudima koji se suočavaju sa velikim socijalnim i zdravstvenim problemima, kao i građanima koji imaju teško obolelu decu.

Premijer je ranije rekao da će se potruditi da razgovara sa što više građana i da je imao želju da se sretne sa svima, ali da to neće biti moguće jer bi mu za to bilo potrebno 240 sati.

Foto: Tlegraf Foto: Tlegraf

Završena sednica Vlade sa predstavnicima Svetske banke, počeo sastanak sa ambasadorima EU

Vučić je naglasio i da nije birao one sa kojima će se videti.

(D. R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • rille33

    15. oktobar 2016 | 20:57

    I treba pomoci najtezima tako da je za pohvalu sto ce premijer saslusati njihove muke.

  • Nenad

    15. oktobar 2016 | 19:14

    Puno je problema koji muce ljude, valja svakog sagovornika sagledati. Problemi su se gomilali godinama.

  • Mica

    15. oktobar 2016 | 21:48

    Izuzetna stvar je da se iz prve ruke sazna o problemima gradjana u jednom gradu...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA