STEFANOVIĆ: Policija će biti dekriminalizovana do kraja godine

Stefanović je podvukao da nisu svi bili u vezi sa kriminalnim klanovima, ali da neki jesu

  • 69

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović najavio je danas u Nišu da će policija biti dekriminalizovana do kraja godine.

Stefanović: Srpska policija nema nikakve veze sa dešavanjima u Crnoj Gori

Na pitanje na osnovu čega će biti otpušeni ljudi, ukoliko ne bude prijava protiv njih, Stefanović je rekao da nikada nije pomenuo reč otpuštanje.

- Ja sam rekao da će se policija dekriminalizovati. A šta to znači, videćete do kraja godine i naravno da ćemo sve raditi u skladu sa zakonom - rekao je Stefanović.

On je istakao da će se tražiti zakoniti načini da se suzbije takva vrsta ponašanja unutar policije.

- Poslaćemo jasnu poruku ne samo onima na rukovodećim mestima već i onima koji misle da to što ostvaruju kontakte sa kriminalnim grupama za neku malu dobit ili ako neko daje informacije, apsolutno nećemo tolerisati - rekao je Stefanović.

Foto-ilustracija: Tanjug/MupSrbije/bk Foto-ilustracija: Tanjug/MupSrbije/bk

On je kazao da je ranije rekao da ne može da garantuje da će za apsolutno svakog biti nađeno dovoljno dokaza, ali da to ne znači da neće biti nastavljeno sa pokušajima.

- Pokušaćemo da do kraja godine odradimo najveći deo posla, a to smo radili i pre. Sektor unutrašnje kontrole je podneo nekoliko stotina krivičnih prijava protiv pripadnika policije - rekao je Stefanović.

Ministar je podvukao da nisu svi bili u vezi sa kriminalnim klanovima, ali da neki jesu.

On je ujedno najavio da će se intenzivnije raditi na unapređenju tehnike i stanja vatrogasno - spasilackih jedinica čiji je zadatak da budu oslonac građanima u vanrednim situacijama, a da će dve vlade odlučivati o statusu Srpsko-ruskog humanitarnog centra u Nišu.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Graje

    16. oktobar 2016 | 21:22

    Poslaćemo jasnu poruku ne samo onima na rukovodećim mestima već i onima koji misle da to što ostvaruju kontakte sa kriminalnim grupama za neku malu dobit ili ako neko daje informacije, apsolutno nećemo tolerisati. Svi koji su krivi neka odgovaraju.

  • Obilic

    16. oktobar 2016 | 21:12

    Ovo je odlicna stvar,mislim da cistke u policiji ce dati zamajac da se cistke obave svuda.

  • Misa

    16. oktobar 2016 | 20:07

    Dekriminalizovati policiju i raditi sve u skladu sa zakonom. Policijska znacka ne treba nikoga stititi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA