≫ 

Premijer Vučić: Špijuni neće upravljati ovom zemljom! (FOTO)

Premijer Aleksandar Vučić odgovara na pitanja vezano za izgradnju auto-puta, pronađeno oružje u Jajincima i o stanju javnog duga

Premijer Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić večeras na prvom programu RTS-a odgovara na pitanja vezana za pronađeno oružje u naselju Jajinci i o bezbednosnoj situaciji u zemlji, ali i o pozitivnim ekonomskim pokazateljima i povoljnim ocenama međunarodnih finansijskih institucija.

VUČIĆ PORUČUJE: Želim dvostruko više kilometara nego u vreme Tita (FOTO)

VUČIĆ O PRONAĐENOM ORUŽJU: Daću pristojan odgovor svima koji kriminalizuju moju porodicu

DOLAZE NAM ZLATNE GODINE - Vučić kaže da je namera da se nezaposlenost spusti na prosek EU, ispod 12 odsto. Naveo je da Srbija ima milijardu i 382 miliona evra investicija a nije prodala ni Aerodrom ni "Telekom".

- Mi smo u regionu apsolutno vodeća sila po tom pitanju - naveo je premijer.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

IMOVINA NA KOSOVU - Upitan da prokomentariše da li će Srbija morati da prepusti Trepču, Gazivodu i Telekom, Vučić je rekao:

- To je pitanje imovine, a o tome nismo ni pregovarali. Ne možemo to da dozvolimo iako ta imovina ne vredi 200 miliona, ali nije sve u novcu.

DOBRI ODNOSI SA SVIMA - Premijer je istakao da Srbija ima dobre odnose sa Amerikom, NATO-om, Rusijom ida će nastaviti da unapređuje vojnu i ekonomsku saradnju.

- Nama je EU od velikog značaja. Dobio sam poziv od šest zemalja EU da dođem u Rigu jer je Srbija zemlja za koju se sve više interesuju - istakao je Vučić.

SLUČAJ SAVAMALA I ŠPIJUNI - Na pitanje novinarke Olivere Jovićević, kako napreduje "slučaj Savamala", premijer je, između ostalog, odgovorio:

Printskrin: rts1 Printskrin: rts1

- I postojala su lica koja su nosila ''savamala demolišn tim'' na proslavi u američkoj ambasadi - rekao je Vučić gostujući na RTS.

On je, međutim, rekao da neće da govori o imenima, ali da može da se složi s ocenom da stranci imaju svoje agente "u srcu policije i politike".

- Upravo zato se svom žestinom borim za nezavisnu i suverenu Srbiju - dodao je Vučić i poručio da špijuni neće upravljati ovom zemljom.

VUČIĆ O PRONAĐENOM ORUŽJU: "Stvari su ozbiljnije nego što se mislilo" - Policija je sinoć napredovala u tom slučaju, ali mislio sam da nikada neće naći. O tome policija neka govori, da vidimo ko je koliko novca dobio i od koga - rekao je Vučić i prokomentarisao:

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

PROMENE U SLUŽBAMA BEZBEDNOSTI - Vučić je istakao da neki u bezbednosnim službama nisu radili svoj posao kako treba...

- Biće promena, ali sačekajmo da nadležni urade svoj posao. Ja ću se povući sa mesta šefa Biroa za koordinaciju službi bezbednosti jer nisam mogao sve da ispratim kako valja, ali videćemo i šta su neki drugi radili. Kako je moguće da nisu uhvaćeni oni koji su u Jajincima ostavili toliko oružje - poručio je Vučić.

O DEŠAVANJIMA U CRNOJ GORI - Svojim ušima sam video i čuo šta je spremano za Crnu Goru - rekao je Vučić, dodajući da ne može da govori o više detalja, jer bi time naneo i štetu postupku u Crnoj Gori i štetu Srbiji, negirajući i da je bilo uhapšenih u Srbiji u vezi s tim.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

SKANDAL U AZOTARI - Skandal je to što nam se događalo u Azotari, ali time će se baviti državni organi.

Vučić nije želeo da odgovori na pitanje da li će neko krivično odgovarati, ali je poručio da je posao države da to raspravi i da treba ići u privatizaciju.

- Mi da "krvarimo" 50 miliona evra da bi neko lepo živeo - nećemo. Treba da trošimo tih 50 miliona evra za penzionere - naglasio je Vučić.

RAST PENZIJA - Od januara će 74 odsto penzionera imati penzije veće nego ranije.

U razgovoru za RTS navodi da će povećanje plata u javnom sektoru nekim kategorijama doneti 36.000 do 40.000 dinara veća primanja godišnje, te naglašava da je to ono što drzava realno može da da, a da je sve ostalo u domenu fantazije i obećanja, koja se realno ne mogu ostvariti.

Printskrin: RTS Printskrin: RTS

DUG JE LOŠ DRUG - Upitan kakvo je trenutno stanje u budžetu Republike Srbije, premijer je rekao:

- Država stoji dobro. Ja uvek volim da se razdužujemo, jer je dug zao drug. Nismo uzeli zajam od UAE, nego smo potpisali da možemo podići novac. Javni dug danas je za 40 miliona evra manji. Naš cilj je da ga spustimo ispod 60 odsto i da nemamo problema, rekao je premijer, koji je pročitao pozitivne prognoze MMF-a za privredu Srbije.

ZA DEVET MESECI STRANE INVESTICIJE 1,38 MILIJARDI EVRA - Premijer Aleksandar Vučić izjavio je večers da je nivo stranih investicija u prvih devet meseci ove godine iznosio 1,38 milijardi evra i da će i to doprineti smanjenju stope nezaposlenosti na evropski nivo od oko 12 odsto.

Zaključno sa devetim mesecom imali smo 1,38 milijardi evra stranih investicija - rekao je on dodavši da će strane kompanije i dalje dolaziti u Srbiju zahvaljujući naporima vlade.

SUFICIT SRBIJE - Predviđeni deficit koji smo izlaglasali u Skupštini Srbije, je 122 milijarde dinara. Imamo suficit od 34,3 milijarde u ovom trenutku.

Printskrin: RTS Printskrin: RTS

VUČIĆ NAJAVIO JOŠ 200 KM PUTA: "Država dobro radi i ne bojimo se posla" - Za desetak dana otvoriću deonicu iza Niša i iza Pirota za petnaestak dana. Ostaće nam samo još deo kroz Grdeličku klisuru i deo do granice sa Bugarskom. Završavamo Koridor 10, radićemo i na deonici Novi Sad-Ruma-Šabac i ne bojimo se posla. Građani sada mogu i vozom da putuju i to prvi put da stignu brže nego automobilom – rekao je Vučić gostujući na RTS-u.

- Nije za poređenje koliko dugo je građen autoput Beograd - Zagreb, a koliko koridor 11, jer nije isto prenostiti Sićevačku klisuru i "gurati" kroz Vojvođansku ravnicu - istakao je Vučič večeras.

IZGRADIĆEMO VIŠE NEGO U TITOVO VREME - Da, zaista ćemo izgraditi više kilometara puteva nego što je izgrađeno u Titovo vreme, ali u Srbiji, Jugoslavija je ipak bila mnogo veća zemlja. Uradićemo i brže, ali ne treba porediti 'guranje' puta kroz Vojvodinu i kroz Grdeličku klisuru. Do sada smo izgradili nešto više od 100 kilometara autoputa, a do kraja mandata vlade biće još oko 200 kilometara - rekao je predsednik Vlade Srbije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA