≫ 

ISKLJUČI NASILJE: Predstavljene mere u borbi protiv nasilja u porodici (VIDEO) (FOTO)

Akcija "Isključi nasilje" predstavljena u Domu Narodne skupštine, uz poruku da će država ubuduće imati "nultu toleranciju" prema nasilnicima, kao i da će pobediti u toj borbi

  • 3

U Skupštini Srbije predstavljena je kampanja "Isključi nasilje". Kampanju je predstavila ministarka pravde Nela Kuburović, a prisutnima su se obratili i potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i predsednica Narodne skupštine Maja Gojković.

SRBIJA GOVORI VELIKO NE NASILJU U PORODICI: Poslanici danas o zakonu koji će obuzdati siledžije

Ministarka pravde Nela Kuburović za Telegraf: ZA PROGANJANJE, POLNO UZNEMIRAVANJE I PRINUDNI BRAK IĆI ĆE SE U ZATVOR! (VIDEO)

Ministarstvo pravde pokrenulo je danas akciju "Isključi nasilje" kojom se ukazuje da je statistika u oblasti porodičnog nasilja poražavajuća, uz poruku da će država ubuduće imati "nultu toleranciju" prema nasilnicima, kao i da će pobediti u toj borbi.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Ministarka pravde Nela Kuburović navela je da se zakonskim predlozima o kojima se raspravlja u parlamentu, izmenama Krivičnog zakonika i Predlogu zakona o sprečavanju nasilja u porodici, sistemskim merama radi na sprečavanju nasilja.

- Veliki značaj zakona je što unapređuje saradnju između svih organa sa ciljem da se spreči naslje i pomogne žrtavama . rekla je Kuburović izražavajući nadu da će ih poslanici podržati.

Predsednica parlamenta Maja Gojković očekuje da će izmene Krivičnog zakonika i Predlog zakona o sprečavanju nasilja u porodici usvojiti do 25. novembra kada se obeležava Dan borbe protiv nasilja nad ženama.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je da su ta zakonska rešenja prava prilika da se pokaže jedinstvo Srbije.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

On je ukazao da se tim rešenjima daje mogućnost državnim organima da se efikasnije bore protiv nasilja u porodici.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • PSara

    16. novembar 2016 | 13:45

    Ocemu vi pricate ?! A nasilje koje ocigledno propagiraju neke televizije , i to gledaju nasa deca, kriminalci koji setaju po rijalitima , molim vas dali je to normalno ! Dali ima nade za ove generacije mladih i normalnih !!!!!!!!!!!!!!

  • OBILIC

    16. novembar 2016 | 19:01

    Nisam neki pametan bar sebe ne vidim toliko dobro ali kao prosečan čovek vam tvrdimNASILJE SE STVARA IZ SIROMASTVA I BEZAKONE DRZAVE U KOJIMA NE EGZISTUJU NORMALNE LJUDSKE NORME. AKO JE NASILJE VELIKO U NARODU ZNAČI DA JE DRZAVA OGREZLA U KRIMINAL I MAFIJASKE PODELE A SOCIJALNI STANDARD JE ISPOD NULE. TAKO SAM BAR UČIO IZAPANTIO IZ PREDMETA SOCIOLOGIJE. DA SE TO NE VIDI KAO PROVOKACIJA POGLEDAJTE SAMO MEDIJE KOJE SAMO DAJU TAKVE STVARI KOJE SAMO PREDSTAVLJAJU NASILJE I MONSTRUOZNA UBIJANJA. NA PRIMER IMA I EMISIJA U PALMI KOJA DAJE TV PROSTOR DELIKVENTIMA I MONSTRUMIMA IZ ZATVORA KOJI OPISUJU SVOJA MONSTRUOZNA UBISTVA RODITELJA ŽENE I DECE. STO REČE JEDNO DETE EVO JE EMISIJA ŠKOLA ZA ROBIJAŠE. MISLIM DA JE TO KLJUČ NASILJA U DRZAVI A DRUGO JE I NEMASTINA UTISAK SA RATISTA ONIH KOJI SU BILI UČESNICI RATA. NASILJA SE RADJAJU OD NASILJA I TO JE ISTO BITNO CELOKUPNO PONASANJE NARODA I RESPEKT JEDNIH PREMA DRUGIMA NEDOSTAJE DRZAVNI ZAKON KOJI REGULISE NORMALNO VLADANJE NARODA I PREDSTAVNIKE NARODNIH VLASTI

  • Dobrica korlaet

    26. februar 2017 | 15:15

    Već godinama susjed maltretira stare i nemoćne preko 80- godišnjake ali na zalost pomoći nema jer je policija i sudstvo tu zakazalo.U međuvremenu je suprug od svih tih maltretiranja umro ostala je samo starica koja je u međuvremenu dozivila mozdani tako da je upola nepoktetna a taj psihički bolesnik jer nemam za njega drugu rječ ju je tuzio da ga je ona istukla , pa vas molim za mišljenje dali tako bolesna starica moze pretući čovjeka od 58 godina ha sramota da tako stari i bolesni ljidi nisu zaštičeni u Srbiji tj Glogonju opštinu Pančevo Molim sve dobre ljude da proslijede dalje tako da bi putem medija mogli pomoči jadnoj starici Hvala

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA