≫ 

VUČIĆ PREDSTAVIO 100 DANA VLADE: Srbija više neće da krvari, na pravom smo putu (VIDEO)

Premijer Aleksandar Vučić predstavlja rezultate postignute u prvih sto dana rada Vlade u novom sazivu. Srbija se nalazi čvrsto na evropskom putu, čuvajući svoju nezavisnost, suverenost i dobre odnose sa svim našim prijateljima, Rusijom, Kinom,Turskom, SAD, poručio je premijer

U Naučno-tehnološkom parku "Zvezdara" Vlada Srbije obeležava 100 dana rada, a predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić tim povodom kaže da je Srbija stabilna, na dobrom putu, ekonomski napreduje, bezbednosno je sigurna i jedan je od stubova regionalne stabilnosti.

Premijer Srbije gotovo za svakog ministra imao je reči hvale, naglasivši da su se mnogi od njih izuzetno dobro snašli u novim ulogama, poput Nele Kuburović, Ane Brnabić, Milana Krkobabića, Mladena Šarčevića...

Osvrćući se na rezultate po resorima, on je naveo da je u pogledu borbe protiv kriminala i korupcije Srbija sigurna zemlja i da je za samo 100 dana otkriveno 335 krivičnih dela sa elementima korupcije, na čemu, kaže, čestita ministru unutrašnjih poslova Nebojši Stefanoviću i bezbednosnim agencijama.

Takođe, pohvalio je akciju „Bebo dobrodošla na svet" ili „ebeba" zbog kojeg roditelji novorođenih beba mogu besplatno, bez formulara i za 15 minuta da prijave dete, a kartice im se šalju na mesto prebivališta.

Foto: Tanjug/Rade Prelić Foto: Tanjug/Rade Prelić

Uveden je, podsetio je, elektronski servis za zamenu zdravstvenih kartica i rekao da više nema čekanja, da kartica može da se zameni jednim klikom.

- Posetili smo mnogo zemalja, zahvalan sam i prvom potpredsedniku Dačiću i Jadranki Joksimović koji su prešpartali celu zemlju, ostavili kontakte kojima možemo da štitimo svoja prava i interese i možemo da lobiramo na mnogo višem nivou do sada.

Vučić je rekao i da vojska jača, da vojnici, kao ni policajci, ne mogu da pohvale visokim standardom, ali da je oružje sve bolje i modernije i da je svakoga dana sve teže da se ugrozi integritet Srbije

- Srbija se nalazi čvrsto na evropskom putu, čuvajući svoju nezavisnost, suverenost i dobre odnose sa svim našim prijateljima, Rusijom, Kinom,Turskom, SAD, poručio je premijer.

On je ocenio da su najveća postignuća fiskalna stabilnost, sigurnost i napredak srpske ekonomije u svakoj sferi.

Foto: Tanjug/Rade Prelić Foto: Tanjug/Rade Prelić

Premijer kaže da su rezultati 100 dana rada vlade - suficit, bolji poslovni ambinjent, očuvanje spoljnopolitičkog koncepta i unapređenje trgovinskih odnosa sa starim i novim partnerima i rešenje problema Železare Smederevo.

Vučić je rekao da smo uspeli da sačuvamo našu spoljnotrgovinsku i spoljno političku koncepciju, ističući da naš evropski put nije doveden u pitanje - naprotiv. - Nastavljamo tradicionalno dobre odnose sa Rusijom, imamo izvanredan odnos sa Kinom i Kineska banka će u Srbiji imati centar za čitav region što je velika čast za našu zemlju, rekao je on.

Prema Vučićevim rečima važno je da je Železara uspela da odmah reši pitanje sa sindikatima i da su plate povećane 10 odsto i da nema više mnogo fabrika zbog kojih zemlja "krvari".  To su RTB Bor, Resavica, a od gradskih preduzeća GSP, koji pruža odličnu uslugu, a gubi novac, kao i Sava Centar.

Foto: Tanjug/Rade Prelić Foto: Tanjug/Rade Prelić

Vučić danas o rezultatima Vlade za prvih 100 dana

Vučić: Razumeli smo poruku o postavljenju Gotovine

Nakon konferencije, kojoj će prisustvovati i ministri u Vladi Srbije, premijer će razgovarati sa predstavnicima kompanija, koje u ovom kompleksu razvijaju svoje inovativne proizvode i usluge.

Vučić je u četvrtak povodom 100 dana rada vlade ocenio da su ministri radili pristojno i dobro, a za sebe je rekao da je "mogao i morao uvek bolje".

Foto: Tanjug/Rade Prelić Foto: Tanjug/Rade Prelić

Premijer Aleksandar Vučić je prvo pitanje na obeležavanju 100 dana rada vlade dobio iz Kalifornije, putem skajpa, od Vojina Živojinovića, kojeg je interesovalo da li to što je za današnje sumiranje rezultata odabran Naučno-tehnološki park znači da će vlada više ulagati u IT sektor i koliko će biti ulaganje?

- Novca imamo, ulagaćemo, najviše nam nedostaje nou hau, rekao je premijer i dodao da nou hau (know how) preuzimamo od različitih zemalja. Radićemo na tome što je više moguće, kaže, daćemo novac, koliko treba, i 400 ili 450 miliona. Naša želja je da izvočemo više od dve milijarde iz tog sektora. Moj odgovor je potvrdan. I uložićemo mnogo više, rekao je premijer.

Živojinoviću je poručio da je dobro došao u svoju zemlju i da se nada da ćemo i od njega moći da učimo u budućnosti.

Živojinović je, kako je sam rekao, diplomirao na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradum radio na Institutu Vinča, potom otišao u Nemačku, pa u SAD.

(Tanjug/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan

    19. novembar 2016 | 11:34

    Budzetski deficit je smanjen I to je jedan od kljucnih faktora za uspeh.

  • Zdravko

    19. novembar 2016 | 11:19

    Aktuelna vlada za sada funkcioniše kao dobar tim.

  • oiu

    19. novembar 2016 | 11:24

    Sad ce opozicija da prati svaku izgovorenu rec da bi mogli da je izvrcu kako zele .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA