≫ 

Rizik da izgubite i jedan ljudski život je previše da bismo se igrali: STEFANOVIĆ O NOVOM PAZARU

Država će rešiti problem nelegalne gradnje u Novom Pazaru kada pretnja gubitkom ljudskih života bude najmanja, kaže Stefanović

  • 92

Državni organi će rešiti problem nelegalne gradnje u Novom Pazaru kada pretnja gubitkom ljudskih života bude najmanja, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i podvukao da u Srbiji niko nije zaštićen.

Stefanović: Sud će reći da li je policija postupila kako treba u Savamali (FOTO)

Kuburović: Belgija nije tražila izručenje Vukotića, Draškovića i Spasića

- Država će rešiti taj problem onda kad bude najmanja pretnja gubitka života, pošto je rizik da izgubite i jedan ljudski život, a ne deset, dvadeset ili 50, previše velika da bismo se igrali . rekao je Stefanović novinarima u Beogradu, upitan o izgradnji objekta Islamske zajednice u centru Novog Pazara.

On je istakao da garantuje da nema zaštićenih ni na jednom mestu, ma koliko neki mislili da su nedodirljivi.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Država će, kaže, u svakom slučaju da pokaže da moze da izađe na kraj sa svim, samo je potrebno dati joj vremena.

- To što neki nisu imali snage i mogućnosti, mi ćemo moći, ali ćemo to uraditi ne tada kada odgovara određenim političkim interesima - rekao je Stefanović i dodao da problem ilegalne gradnje ne može biti značajniji od gubitka nečijeg života, koliko god neko to želeo da predstavi tako.

On je naveo da policijska uprava u Novom Pazaru već godinama, od 2004. godine, dobija pozive za asistenciju zbog nelegalne gradnje, a da je u nekoliko slučajeva donela rešenje da su ti zahtevi nepotpuni i neblagovremeni.

Foto: Tanjug/Edib Tahirović Foto: Tanjug/Edib Tahirović

- U tom periodu nisu bili ispunjeni svi bezbednosni kriterijumi i ocenjeno je da bi moglo doći do ugrožavanja javnog reda i mira u većem obimu i da bi šteta bila veća značajno veća od koristi. Taj slučaj traje jako dugo i različite vlade i policijske uprave su odgovarale na sličan način, pretpostavljam iz istih razloga - rekao je Stefanović.

On je istakao da nije reč o sprečavanju sprovođenja zakona, već o proceni kako to da uraditi na najbolji mogući način, pototovo u situaciji kada bi moglo doći do ljudskih žrtava.

- Ne verujem da bilo ko to priželjkuje, da pogine građanin ili pripadnik policije. Ako imate takvu procenu, onda odmah otklanjate mogućnost da neko strada, da dođe do sukoba, do krvoprolića, a onda idete u rešavanje probema ilegalne gradnje - rekao je Stefanović.

(Tanjug/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pjer

    24. novembar 2016 | 21:30

    Cilj opozicije je upravo haos i nasilje i medjunacionalni sukobi,kako bi optužili Vučića za to !!!

  • Nata

    24. novembar 2016 | 19:25

    Vreme je uvek kljucni faktor da bi drzava sa svime izasla na kraj!

  • Wizard of OZ

    24. novembar 2016 | 22:29

    Postoji realna pretnja da bi rušenje ovog objekta razne interesne strane mogle iskoristiti za izazivanje nereda pri čemu bi ni krive ni dužne okrivili ili vučića ili Zukorlića. Stoga je valjano da se situacija ohladi i reši dijalogom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA