Nikolić doputovao u posetu Češkoj, sa Zemanom o migrantskoj krizi (FOTO)

Nikolića je, uz najviše državne počasti, dočekao predsednik Češke Miloš Zeman

  • 3

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić doputovao je danas u zvaničnu posetu Češkoj Republici. U fokusu razgovora Nikolića sa češkim zvaničnicima su razvoj ekonomske saradnje i migrantska kriza.

Nikolić: Ne može se kopirati ZSO

Tomislav Nikolić predložio Vladi da novi državni praznik bude 25. novembra

Predsednika Nikolića je, uz najviše državne počasti, dočekao predsednik Češke Miloš Zeman, a ispred predsedničke palate okupili su se mnogobrojni građani Praga koji su želeli da vide susret dva predsednika, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Tokom srdačnog i prijateljskog sastanka predsednici Nikolić i Zeman razgovarali su o razvijanju ekonomske saradnje između Srbije i Češke, kao i o izazovima koje migrantska kriza postavlja pred naše dve zemlje.

Predsednik Zeman, kao pristalica radikalnih rešenja i zatvaranja granica već na početku balkanske trase, posebno je zainteresovan da čuje iskustva Srbije i sazna kako bi Češka mogla da Srbiji pomogne pored druge tranše pomoći od 755.000 evra i slanja čeških policajaca kao pojačanja srpskim kolegama.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

U prisustvu dva predsednika, danas su Mladen Šarčević, ministar obrazovanja, nauke i tehnološkog razvoja Vlade Srbije i Katerina Valhova, ministarka obrazovanja, omladine i sporta u Vladi Češke, potpisali Sporazum o saradnji u oblasti kulture, obrazovanja, nauke, omladine i sporta.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Predsednik Nikolić razgovaraće večeras i sa predsednikom Senata Češke Republike, a sastaće se i sa brojnim češkim privrednicima, kojima će izložiti sve prednosti investiranja u srpsku privredu, navedeno je u saopštenju.

(Tanjug/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA