≫ 

Skupšština danas o kandidatima za sudije Ustavnog suda Srbije

Na dnevnom redu sednice je i Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Srbije i Vlade Kine o međusobnom ukidanju viza za nosioce običnih pasoša, koje je podnela Vlada Srbije

  • 47
Skupština Srbije Foto: Marko Todorović

Skupština Srbije počeće danas sednicu na kojoj će se razmatrati predlozi kandidata za sudije Ustavnog suda, kao i više drugih odluka iz oblasti pravosuđa i zakonskih predloga.

Uoči najznačajnije posete Srbiji pred Novu godinu, stigla jaka poruka iz Rusije

Na dnevnom redu sednice je i Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Srbije i Vlade Kine o međusobnom ukidanju viza za nosioce običnih pasoša, koje je podnela Vlada Srbije.

Na dnevnom redu sednice je Predlog kandidata za sudije Ustavnog suda Srbije, koji je podneo predsednik Republike, kao i Predlog za utvrđivanje Liste kandidata za sudije Ustavnog suda koje imenuje predsednik Republike, koji je podnela predsednica Narodne skupštine Maja Gojković.

Poslanici će razmatrati i Predlog odluke o izboru člana Visokog saveta sudstva iz reda sudija apelacionih sudova, kao i Predlog odluke o izboru sudija koji se prvi put biraju na sudijsku funkciju, koje je podneo Visoki savet sudstva.

Na dnevnom redu biće i više drugih odluka iz oblasti pravosuđa.

Vučić o policijskom i vojnom sindikatu: PARA NEMA, neka protestuju koliko hoće!

To su Predlog odluke o prestanku funkcije predsednika Privrednog suda u Beogradu, predsednika Osnovnog suda u Kruševcu, predsednika Prekršajnog suda u Loznici, a koje je podneo Odbor za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu.

Poslanici će razmatrati i više zakonskih predloga među kojima su izmene zakona o poljoprivredi i ruralnom razvoju, o podsticajima u poljoprivredi i ruralnom razvoju, Zakona o vodama.

Takođe i predlozi zakona zakona o upravljanju aerodromima, zakona o stanovanju i održavanju zgrada, o transportu opasne robe, zakona o izmenama i dopunama Zakona o komunalnim delatnostima, kao i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o javno - privatnom partnerstvu i koncesijama,koje je podnela Vlada Srbije.

Na dnevnom redu je Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Srbije i Ujedinjenih nacija o Centralnoj kancelariji Projekta Trans-evropske železnice i Predlog zakona o potvrđivanju Multilateralnog sporazuma o komercijalnim pravima u vanrednom vazdušnom avio-prevozu u Evropi.

Jake izjave Vučića o Jeremiću: Razmaženi vojnik i "samo da odnesem tetki lek"

Takođe, poslanici će razmtrati Predlog odluke o izmenama Odluke o utvrđivanju sastava Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje, Predlog odluke o izmeni Odluke o utvrđivanju sastava stalnih delegacija Narodne skupštine Republike Srbije u međunarodnim parlamentarnim institucijama, koje je podnela predsednica Narodne skupštine Maja Gojković.

Na dnevnom redu je i Predlog odluke o izmenama Odluke o izboru članova i zamenika članova odbora Skupštine Srbije, koji je podnela Poslanička grupa SPS, Predlog odluke o izmenama Odluke o izboru članova i zamenika članova odbora Skupštine Srbije, koji je podnela Poslanička grupa SNS, saopšteno je iz parlamenta.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Svetozar

    12. decembar 2016 | 12:03

    Skupstina mora da nastavi da radi i menja Srbiju. Opozicija na nasu srecu ne moze nista da uradi da to prekine.

  • Uki

    12. decembar 2016 | 12:01

    Sudije koje se izaberu trebaju da rade svoj posao odgovorno i posteno. Sledi i reforma pravosudja i verujem da ce se drzava izboriti na pravi nacin sa time.

  • zoran

    12. decembar 2016 | 11:53

    Veoma je bitno za gradjane da se sudstvo uredi na evropski nacin.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA