Nikolić: Ne dozvoljavamo da nas nišane!

U Hrvatskoj kao da se nadmeću ko će više da naškodi Srbiji ili da je uvredi, kazao je predsednik Srbije

  • 21

Evropska unija je trajno opredeljenje Srbije i ne tražimo da nam gledaju kroz prste, ali ne dozvoljavamo ni da nas nišane kao kroz puškarnicu, izjavio je predsednik Srbije Tomislav Nikolić.

Vučić: Hrvati su bežali od mene po Briselu (VIDEO)

O SRBIJI, HRVATSKOJ, POGLAVLJIMA, FUDBALU I JOŠ PO NEČEMU: Ovo nije lekcija iz evropskih vrednosti, već valjanje u blatu Balkana

On je dodao da ako jedna država moze da se suprotstavi jedinstvenom mišljenju svih ostalih, onda se postavlja pitanje šta nas još čeka.

- Srbija je suverena država i traži da joj na prijateljstvo uzvrate prijateljstvom. Na potezu je EU koja mora da odluči da li je spremna da funkcioniše i u uslovima kada iz zemlje članice stiže mržnja prema državi koja pregovora - rekao je Nikolić za Večernje novosti.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović

On je istakao da su zakoni koji tretiraju nacionalne manjine u našoj zemlji daleko iznad zakona članica EU i da zbog toga ne prihvatamo ucene.

- U Hrvatskoj kao da se nadmeću ko će više da naškodi Srbiji ili da je uvredi - kazao je predsednik Srbije.

(Fonet/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dukljanin

    14. decembar 2016 | 13:06

    Žalosna je činjenica što ne postoji dovoljno odlučnosti i stvarne odgovornosti kod naših političara i to tako traje evo punih 16 godina. Zašto trčati za takozvanom evropskom unijom ako ona odobrava postupke jedne tvorevine kakva je hrvatska i njena vlast ,mislim da nema potrebe za tim već jasno dati do znanja svima : Mi jesmo za evropske integracije ali ne po svaku cenu pogotovo ne po cenu gubitka suveriniteta i integriteta. Smešno je da jedna tvorevina kao što je hrvatska uslovljava nekog i da postavlja kao neke uslove a prva se ne pridržava ni približno tih uslova,uzmomo samo u obzim prava nacionalnih manjina koja su u hrvatskoj ispod svake garanice i dostojanstva,gde još uvek zločin nad Srpskim stanovništvom i njenim svetinjama ostaje nekažnjen....Na kraju bih podsetio ovu vladu i sve ostale koje će doći,raditi na jačanju vojne moći Srbije na brojnosti,na usavršavanju tehnike jer jedino tako možete dati ovom narodu kakve tavke garancije da će živeti u miru na ovim prostorima jer svi se okolo naoružavaju ...

  • Naše

    14. decembar 2016 | 12:23

    A zašto su naši zakoni o nacionalnim manjinama iznad zakona EU ?Treba da budu isti, ništa bolji.

  • miki

    14. decembar 2016 | 10:54

    Ma bas ce se od tebe uplasiti. Nego,kako radovi na crkvi napreduju,rakija ispecena,Dragica odabrala novu zimsku kolekciju....?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA