• 84

Vučić sa FUDBALSKOM LEGENDOM u poseti predsedniku regije Veneto (FOTO)

Da sam na vašem mestu i da želim da zaradim nešto novca i da uložim u neku zemlju, išao bih u Srbiju - reako je premijer Vučić i pozvao italijanske investitore da svoj kapital investiraju u Srbiji

  • 84

Predsednik srpske vlade Aleksandar Vučić sastao se danas u Veneciji sa predsednikom italijanske regije Veneto Lukom Zajom. Sastanku je, u okviru srpske delegacije, prisustvovao i proslavljeni fudbaler milanskog Intera Dejan Stanković.

NIKADA U DECEMBRU NISMO IMALI VIŠE NOVCA U BUDŽETU: Vučić na konferenciji "The Economist: Svet u 2017." (VIDEO) (FOTO)

Vučić o pismu Jankovića: Onima koji su ušli u priču s njim želim da izigravaju nacionalne heroje

Premijer Vučić je, u okviru jednodnevne posete Veneciji, italijanskim kompanijama i predstavnicima različitih proizvodnih sektora predstavio mogućnosti za investiranje u Srbiji.

On se u Veneciji sastao i sa predsednikom regije Veneto Lukom Zajom, koji je predstavljajući Srbiju rekao da je ovo dobra prilika da italijanske firme upoznaju Srbiju, ali i da kompanije iz Srbije iskoriste svoju priliku na italijanskom tržištu.

Foto: Tanjug/Kancelarija za saradnju s medijima Vlade Srbije

Foto: Tanjug/Kancelarija za saradnju s medijima Vlade Srbije

Premijer Vučić je pozitivno ocenio saradnju Srbije i Italije na međunarodnom i regionalnom planu, dok su bilateralni politički odnosi na nivou strateškog partnerstva bez otvorenih pitanja. On je istakao da afirmacija regionalne saradnje i politika dobrosusedstva ostaju ključni prioriteti Srbije i dodao da je za Srbiju od velikog značaja aktivan angažman Italije u okviru Centralnoevropske inicijative i Jadransko-jonske inicijative. Od posebnog značaja je saradnja sa Italijom u okviru drugog stuba Jadransko-jonske strategije sa glavnim tematskim okvirom i ciljem "Povezivanje regiona".

Foto: Tanjug/Kancelarija za saradnju s medijima Vlade Srbije

Foto: Tanjug/Kancelarija za saradnju s medijima Vlade Srbije

Premijer Vučić je istakao da je veliki broj kompanija iz regije Veneto već prisutno u Srbiji, ali da naše tržište postaje sve zanimljivije i da očekuje veći broj investitora iz Italije.

- Srbija je pre dve godine krenula u teške i bolne reforme. Danas je naša ekonomska situacija veoma dobra. Premašili smo čak i prognoze MMF-a. Srbija nudi punu političku stabilnost i najšire bescarinsko tržište, kao što su tržišta Rusije, Kazahstana, Turske, a takvu poziciju nema nijedna zemlja u Evropi. Da sam na vašem mestu i da želim da zaradim nešto novca i da uložim u neku zemlju, išao bih u Srbiju - zaključio je premijer Vučić i pozvao italijanske investitore da svoj kapital investiraju u Srbiji.

Foto: Tanjug/Kancelarija za saradnju s medijima Vlade Srbije

Foto: Tanjug/Kancelarija za saradnju s medijima Vlade Srbije

Prezentaciji investicionih potencijala Srbije u Veneciji prisustvovali su i predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež i savetnik predsednika UEFA Dejan Stanković, bivši fudbaler Intera iz Milana.

Foto: Tanjug/Kancelarija za saradnju s medijima Vlade Srbije

Foto: Tanjug/Kancelarija za saradnju s medijima Vlade Srbije

Veneto je italijanska regija sa preko 4 miliona stanovnika i 579 opština. Nalazi se na severoistoku Italije. Glavni grad i administratvini centar je Venecija, a veći centri su i Verona, Padova, Vićenca, Trevizo. Danas je jedna od najbogatijih evropskih regija sa posebno izraženim turizmom kao privrednom granom i beleži prvo mesto u Italiji sa preko 14 miliona turističkih poseta godišnje (u 2014. godini Veneto je posetilo čak 16,2 miliona turista). Najveća turistička atrakcija je Venecija. Pored toga, bogatstvo Veneta ogleda se i u velikom razvoju malih i srednjih preduzeća od 60-ih godina prošlog veka do danas.

(Tanjug/Informer/Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miodrag

    Otvorena su još jedna vrata za nove investicije.

  • Violeta

    Premijer gde god da ode, bilo koji tip posete, trudi se da privuce investitore u nasu zemlju! Za svaku pohvalu!

  • Milka

    Novi investitori su uvek dobro dosli.Ovo je odlicna prilika za saradnju.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima