• 57

ONI SU NOVE SUDIJE NAJVIŠEG SUDA: Skupština Srbije izabrala četvoro sudija Ustavnog suda na predlog Nikolića

Snežana Marković, Milan Škulić, Miroslav Nikolić i Jovan Ćirić izabrani su danas za sudije Ustavnog suda

 • 57
Skupština Srbije

Foto: Marko Todorović

Snežana Marković, Milan Škulić, Miroslav Nikolić i Jovan Ćirić izabrani su danas za sudije Ustavnog suda, odlučila je Skupština Srbije. Poslanici su utvrdili i listu kandidata sa koje predsednik Srbije treba da imenuje pet sudija tog suda.
Nikolić: Zaposlene Ruse tretirati kao sve humanitarce

Vučić sa FUDBALSKOM LEGENDOM u poseti predsedniku regije Veneto (FOTO)
Parlament je nove sudije Ustavnog suda izabrao sa liste od osam kandidata koju je predložio predsednik Srbije Tomislav Nikolić.
Skupština je istovremeno utvrdila listu od deset kandidata za sudije Ustavnog suda sa koje predsednik Srbije treba da imenuje pet sudija.
Predloženi kanididati za sudije Ustavnog suda na listi koju je utvrdio parlament su sudija Ustavnog suda Katarina Manojlović Andrić, profesori na Kriminalističko-policijskoj akademiji Dragana Kolarić i Tijana Šurlan i predsednik Ustavnog suda Vesna Ilić Prelić.
Kandidati su i direktorka Agencije za borbu protiv korupcije Tatjana Babić, sudija Privrednog apelacionog suda u Beogradu Jasminka Obućina, advokat iz Beograda Dušan Ignjatović, profesor na Fakultetu za pravne i poslovne studije “Dr Lazar Vrkatić” Tamaš Korhec.
Takođe, na listi kandidata su i zamenik višeg javnog tužioca u Novom Pazaru Radisav Filimonović i javni izvršitelj iz Beograda Branislav Petrović.
Ustavni sud čini 15 sudija koji se biraju i imenuju na devet godina, a istekao je mandat osam sudija, koje su izabrali Skupština Srbije i predsednik Republike, dok je jednom sudiji prestala funkcija zbog ispunjenja uslova za starosnu penziju.
Mandat je istekao Dragiši Slijepčeviću, Mariji Draškić, Bosi Nenadić i Predragu Ćetkoviću, koje je za sudije Ustavnog suda izabrala Skupština Srbije i Vesni Ilić Prelić, Oliveri Vučić, Dragani M. Stojanović i Katarini Manojlović Andrić koje je na devetogodišnji mandat imenovao predsednik Srbije.
Sudiji Agneš Kartag Odri, koja je za sudiju Ustavnog suda imenovana odlukom predsednika Republike od 7. decembra 2007. dužnost sudije tog suda prestala je 7. jula 2016. zbog ispunjenja uslova za starosnu penziju.
(Tanjug/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • Zoran

  Cestitke i srecan rad novoizabranim sudijama.

  0
  0

  Podelite komentar

 • sava

  Pohvale za izbor sudija, nadam se da ce svoj posao obavljati profesionalno i efikasno.

  0
  0

  Podelite komentar

 • Hrcak

  Nadam se da ce casno obavljati svoj posao.

  0
  0

  Podelite komentar

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima