≫ 

ZUKORLIĆ NAPAO LJAJIĆA: Prisluškuje ljude i namešta konkurse

Zukorlić je rekao da je konkurs na portalu gradske uprave Novog Pazara bio "skoro skriven", da je pristup tom delu sajta bio tehnički blokiran, kao i da je došlo do sukoba interesa, a da su o dodeli novca odlučivali najbliži Ljajićevi saradnici

  • 28

Narodni poslanik i predsednik skupštinskog Odbora za obrazovanje i nauku Muamer Zukorlić optužio je danas lokalnu vlast u Novom Pazaru da je "na nameštenom konkursu dodelila novac televiziji ministra Rasima Ljajića", koji je koristi, kako tvrdi, za obračunavanje sa političkim protivnicima.

Novi Pazar ili Sjenica dobijaju aerodrom? Zukorlić poziva državu da to uradi

Zukorlić je, na konferenciji za medije u Skupštini Srbije, rekao da je konkurs na portalu gradske uprave Novog Pazara bio "skoro skriven", da je pristup tom delu sajta bio tehnički blokiran, kao i da je došlo do sukoba interesa, a da su o dodeli novca odlučivali najbliži Ljajićevi saradnici.

LJAJIĆ GRMI: Ovo u Novom Pazaru je hajdučija!

On se, kako je rekao, žalio na tu odluku zaštitniku građana Saši Jankoviću, koji je odgovorio da nije bilo kršenja procedure i da je dodela sredstava u visini od 40.000 evra mesečno bila zakonita.

To je, kaže on, još jedan pokazatelj da Zaštitnik građana ne odlučuje po zakonu, niti po principu zaštite jednakopravnosti svih građana.

Zukorlić je Ljajića optužio i da koristi poziciju ministra kako bi "prisluškivao građane, a zatim te snimke koristio za političke obračune".

Foto: Tanjug/Zoran Žestić, Marko Todorović Foto: Tanjug/Zoran Žestić, Marko Todorović

Kako je objasnio, televizija Novi Pazar objavila je snimak navodno prisluškivanih razgovora narodnog poslanika Jahje Ferhatovića sa nekim osobama, kako bi ga kompromitovala da je navodno imao sastanke sa saradnikom Vojnobezbednosne agencije.

Odgovarajući na pitanja novinara, Zukorlić je rekao da nije na njemu da utvrđuje da li su ti snimci autentični, već da je, u najboljem slučaju, reč o nezakonitom prisluškivanju.

- U razgovoru nema ništa senzacionalno, ali je poenta kompromitacija. I naslovi portala i televizija Ljajića objavili su - eto dokaza kako Zukorlićevi saradnici sarađuju sa obaveštajnim službama. To je poenta kompromitacije - rekao je Zukorlić i objasnio da se u Sandžaku svaka saradnja sa obaveštajnom službom smatra sramotom.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Siniša

    16. decembar 2016 | 19:59

    Veciti ministar u vladi od 2000 svaka kapa mu paše, sa crnim djavolom bi taj bio samo da je na vlasti,ocekujem da postane poglavar srpske pravoslavne crkve.

  • Trte vrte

    17. decembar 2016 | 23:49

    Poharao mali inostranstvo i pokupio para kod tih nepismenjakovića ispirajući im mozak o vjeri i skinuo mantiju naravno i sad uživa sa njihovim parama! To ne može svako ali i to je zanat!

  • Milka

    16. decembar 2016 | 14:50

    Zukurluc uvek okrivljujes druge i malo ti je finansija pa jos aerodrum?mislim da to nije ispravno da se infrastruktura radi a u Vojvodini 70posto nema kanalizacije dobre vode za pice i puteva u selima?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA