Nikolić: Rasvetliti političku pozadinu ubistva Ðinđića

Upitan da li mu je neobično da nekadašnji potpredsednik vlade Nebojša Čović nikada za 13 godina nije ozbiljno saslušan, Nikolić kaže da je to sad zalaženje u sferu rada tužilaštva i da, ako je Čović u vezi sa ubistvom Ðinđića saslušan "samo četiri sata", onda on uopšte nije saslušavan

  • 6

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić založio se za formiranje ekspertskog tima koji bi se bavio političkom pozadinom ubistva premijera Zorana Ðinđića i smatra da su u otkrivanju političke pozadine, koja je po njemu očigledno postojala, zatajili tužilaštvo i tadašnja vlast.

 

INSAJDERSKA PRIČA IZ CZ-a: Evo šta je sve LEGIJA radio u zatvoru, zašto je mjaukao, šta pušio, s kim se družio (FOTO)

 

- Nikada nisam verovao u efikasnost rada anketnog odbora i rezultata koje može da da. Više verujem u to da dobro obučeni, školovani policijski inspektori i ljudi iz tužilaštva mogu da utvrde istinu ukoliko žele - rekao je Nikolić u intervjuu za Kurir.

 

Predsednik smatra da nije posao Narodne skupštine da istražuje bilo kakav kriminal, ubistvo.

 

Misli da je pravi put da se formira jedan tim stručnjaka koji bi nas obavestio imamo li podataka ili ne, da li su sve presude koje su donete u vezi sa tim slučajem zasnovane na neoborivim dokazima ili na političkoj volji.

 

Ko je Ćoki? Nebojša Čović o strategiji da se zataška ubistvo Đinđića

 

Presudom Miloradu Ulemeku Legiji nije otkrivena prava istina o atentatu na premijera Ðinđića i da su u prikrivanju političke pozadine, za koju veruje da postoji, zatajili tužilaštvo i tadašnja vlast, kaže predsednik Nikolić.

 

- Ali, ko sam ja da o tome na taj način razmišljam bez ijednog papira u ruci. Dakle, onaj ko misli da izmesti istragu, rasvetljavanje, izvan za to utvrđenih institucija, taj zaista rizikuje da to radi amaterski i da iz tog ne proistekne ništa što bi rasvetlilo političku pozadinu ubistva Ðinđića - rekao je Nikolić.

 

Foto: Tanjug/Dimitreije Goll

Foto: Tanjug/Dimitreije Goll

 

Upitan da li mu je neobično da nekadašnji potpredsednik vlade Nebojša Čović nikada za 13 godina nije ozbiljno saslušan, Nikolić kaže da je to sad zalaženje u sferu rada tužilaštva i da, ako je Čović u vezi sa ubistvom Ðinđića saslušan "samo četiri sata", onda on uopšte nije saslušavan.

 

- Ako je on saslušavan u vezi sa ubistvom premijera samo četiri sata, onda on uopšte nije saslušavan!...Pa dok se skuva kafa, pita kako ste, kako su u kući žena, deca prođe dva sata", kazao je Nikolić.

 

Radikali traže Anketni odbor u vezi sa ubistvom Đinđića

 

On je rekao da konačno želi da se ''stavi tačka na to'', i da je ubeđen da bi Aleksandar Vučić mogao mirno da stane pred građane Srbije i kaže: "Evo imali smo nerešen slučaj Churuvije, imali smo nerešen slučaj Ðinđića, mi smo to rešili, to smo ispunili".

 

- A vrlo dobro znam da nije postojao nijedan mikron odgovornosti na bilo kome od nas. A ako postoji bilo koja odgovornost u odnosu na ono što je presuđeno, ona je sigurno na tadašnjoj vlasti - rekao je Nikkolić.

 

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jack

    20. decembar 2016 | 11:42

    Pa ti si prvi na listi,likovao si nekad zbog svega. Sta ces ti leba ti da rasvetljavas. Jooj Srbijo nikad od tebe nesto da bude

  • Niko

    19. decembar 2016 | 12:44

    Zuti su krivi nema ko drugi

  • Bebi

    19. decembar 2016 | 14:23

    Bogami ako saznamo ko je politicki naredbodavac Imas moj glas na izborima

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA