Ko je Ćoki? Nebojša Čović o strategiji da se zataška ubistvo Đinđića

'Vojislav Šešelj može biti Ćoki, pa i on nosi naočari. Stvorio je "zemunce", pobegao u Hag. Da li je ovde nešto organizovao, trebalo bi ga ispitati. Kao i za kontakte sa Spasojevićem'

  • 14

Iskazima zaštićenog svedoka Dejana Milnovića Bagzija i osuđenog pripadnika "zemunskog klana" Miloša Spasojevića, kao nalogodavac atentata na Zorana Đinđića 12. marta 2003. godine označena je osoba iz političkog života pod nadimkom Ćoki. U ekskluzivnom intervjuu za Srpski Telegraf Nebojša Čović otkriva do sada nepoznate detalje o ubistvu koje je uzdrmalo svet.

 

NEBOJŠA ČOVIĆ OTVORENO O UBISTVU ZORANA ĐINĐIĆA: Zašto "zemunci" na vreme nisu bili u zatvoru? Ja ih nisam spasavao!

 

Na pitanje Srpskog Telegrafa da taj nadimak Ćoki često pripisuju upravo njemu, Nebojša Čović kaže:

 

- Taj izmišljeni nadimak je smišljena priča. Možda je i postojao, ali to sigurno nisam ja. Međutim, verovatnija mi je činjenica da taj nadimak ne postoji i da je sve izmišljeno.

 

Isti nadimak se pojavljuje u Bagzijevom i Simovićevom iskazu:

 

- Kad smo kod lažnih zaštićenih svedoka i okorelih kriminalaca kojima se odjednom veruje, ko je saslušavao Bagzija u Grčkoj i kako? Ko je plaćao njegovo obezbeđenje? Kako je Bagzi dobio taj status? Od čega sada živi? Tema je mnogo, a svi se hvataju za izmišljeni nadimak umesto da istražuju istinu. Klasičan spin - smatra Čović.

 

Ispovest Nebojše Čovića: Ovo je istina o ubistvu Đinđića

 

Ko je onda Ćoki?

 

- Ako je to čovek s naočarima, zar Vojislav Šešelj ne nosi naočari? A on je najavljivao krvavo proleće i ubistva, zar ne? Kažu, Ćoki je neko ko je bio u bliskom okruženju Đinđića. Ja to nisam bio. Bio je bar još jedan u njegovom kabinetu s naočarima, ali nadimak Ćoki je strategija da se zataška ubistvo i dezavuiše istraga - otkriva Nebojša.

 

S obzirom da su "Zemunci" očigledno verovali Ćokiju, logično je da se nameće zaključak da je to bio neko blizak njim.

 

- Oslovljavali su se po nadimcima. Ja se s njima nikada nisam družio. I nikada nisam imao bilo kakav kontakt - objašnjava Čović.

 

O tome da su neki mediji sigurni da je Čović Ćoki, kaže da će to morati da dokažu na sudu.

 

Šešelj, koji je, kako smatra Čović, stvorio "Zemunce", u vreme ubistva Đinđića nije uopšte bio u Srbiji:

 

- On je napravio "Zemunce" dok je bio predsednik opštine Zemun. Prava je farsa da je on dobrovoljno otišao u Hag. On je tamo pobegao. Zašto je pobegao i da li je pre toga nešto ovde organizovao, neka dokaže. Samo, da li je nagrada to što je oslobođen u Hagu? - pita se Nebojša Čović.

 

(Telegraf.rs / Srpski Telegraf)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dobrica

    16. decembar 2016 | 10:18

    Pravac zatvor!

  • Boki

    17. decembar 2016 | 19:40

    Ovo mi lici na fudbalsku utakmicu. Nabaci ti meni, pa cu ja malo tebi !! da rezultat bude neresen. Sudija zadovoljan uzo pare, bez razbivene glave. A mi zvidimo i pcujmo i dalje.

  • somovi iz zvezdinog mulja

    16. decembar 2016 | 13:13

    kladim se da se krije u zvezdi...takvi i vode ponos srbije / pljuccc /..malo protresti zvezdu..ima tamo mulja i to debelog u kome spavaju somovi...somovi za zatvore...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA