TEMA MIGOVI 29: Vučić sutra u Moskvi sa Šojguom

Srbija neće nikoga da napada, ni tuđe da uzima, ali da hoće da bude spremna da zaštiti svoju slobodu i suverenitet, da bude svoj na svome

  • 87

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić boraviće sutra, 21. decembra 2016. godine, u jednodnevnoj poseti Moskvi, gde će se sastati sa ministrom odbrane Rusije Sergejem Šojguom.

 

Zašto Rusiji treba tako jaka Srbija: Evo šta je tajna moćne vojne sile na Balkanu!

 

Tom prilikom, premijer Vučić i ministar Šojgu finalizovaće dogovore o nabavci najsavremenijih aparata lovačke avijacije, a razgovaraće i o svim ostalim vidovima vojno-ekonomske i vojno-obrazovne saradnje, najavljeno je iz Kabineta premijera.

 

Sastanku će prisustvovati i ministar odbrane Zoran Ðorđević.

 

Tokom boravka u Moskvi, premijer Vučić i delegacija Ministarstva odbrane Srbije posetiće jedan od poligona ruske borbene avijacije.

 

Kako je premijer Vučić ranije rekao, tokom posete Moskvi razgovaraće o kupovini šest borbenih aviona MIG 29, kojim bi učinili naše nebo i naše građane bezbednijim.

 

PUTINOVA (NE)PRISTOJNA PONUDA SRBIJI: Koliko će nas koštati poklonjeni migovi?

 

- Pregovaramo da uzmemo šest aviona, a to bi značilo da bismo onda imali u svom resursu deset MIG-ova 29. To bi značilo značajno veću sigurnost za građane u odnosu na situaciju koju smo imali do juče - podvukao je Vučić.

 

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

 

Premijer je istakao i da avione plaćamo našim novcem i da je na to ponosan, ali je i zahvalio što je cena drastično ispod tržišne.

 

Ponovio je i da Srbija neće nikoga da napada, ni tuđe da uzima, ali da hoće da bude spremna da zaštiti svoju slobodu i suverenitet, da bude svoj na svome.

 

Srbija nema planove agresivnih doktrina, već želi da štiti svoju zemlju, narod i svoje međunarodno priznate granice, istakao je predsednik srpske vlade.

 

On je izrazio uverenje da bi avioni mogli već u naredna tri meseca biti u Srbiji, kao i da se uz pomoć stručnjaka izvrši modernizacija i opreme najsavremenijim raketama vazduh-vazduh i vazduh-zemlja.

 

Takođe je najavio da će se sa Rusijom razgovarati i o određenim protivvazdušnim sistemima, najverovatnije o sistemima M1 ili M2, ali treba videti šta je najbolje i najjeftinije, kao i koje finansijske instrumente i novac možemo da izdvojimo.

 

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zlatko

    20. decembar 2016 | 21:53

    Vučić radi pravu stvar, vraća vojnu moć Srbiji.

  • brane

    20. decembar 2016 | 19:15

    Svi se naoružavaju ,pa zašto ne bi i Srbija .

  • Vuk

    20. decembar 2016 | 20:08

    Sistem BUK M2. .. uz migove bi bio najbolji potez! Skupo jeste Ali BUK M2 je stvarno odlican!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA